NAKON BURE OKO CJEPIVA: Mi smo za cijepljenje, ali nismo za prisilu države – kaže Branimir Bunjac

branimir bunjac, živi zid, zastupnik

Obzirom na činjenicu da je moj post o cijepljenju izazvao veliku količinu reakcija želim detaljnije objasniti njegov smisao, kaže među ostalim saborski zastupnik Branimir Bunjac.

U nastavku na Facebooku objašnjava:

1. niti ja osobno, niti Živi zid nismo protiv cijepljenja. Mi PODRŽAVAMO cijepljenje. Da tome nije tako ne bi se toliko trudili oko obnove Imunološkoga zavoda.

2.kao zastupnik se ne bavim medicinskom ili nekom drugom strukom, već pravnim okvirom, dakle zakonodavstvom. Ono za što se zalažem jesu TRANSPARENTNOST i pravo na INFORMIRANOST u svim segmentima društva, pa tako i u zdravstvu.

3.mislim da svaki pojedinac ima pravo dobiti informaciju tko je proizvođač kojega lijeka, što se u njemu nalazi i kakve su nuspojave, jednako kao npr. kada kupite Andol ili Neofen, a unutra se nalaze pisane informacije. Protivim se liječenju “naslijepo”.

4.također smatram da građani imaju pravo na slobodni pristanak kod cijepljenja odnosno na provjeru osjetljivosti na pojedine komponente cjepiva. Vjerujem da svatko od vas na svom kartonu ima bilješke o osjetljivosti na pojedine lijekove i siguran sam da vam ih liječnik neće propisati ako vam uzrokuju štetu za zdravlje (npr. penicilin, lijekovi za smirenje itd.)

5.podatke koje sam objavio dobio sam od Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata, koja ima internet stranicu (http://www.cijepljenje.info/).

Oni, između ostaloga, navode da se u cjepivima pod nazivom Pentaxim, Infanrix, Hexacim Priorix i M-M-RVAXPRO nalaze supstance koje sam prije naveo u postu.

Dio podataka o cijepljenju dobio sam od Zavoda za javno zdravstvo, npr. o nuspojavama ili pojedinim nepotrebnim cjepivima.

Osim toga, razgovarao sam sa timom pravnika i medicinskih djelatnika.

Sve podatke koje imam dokumentirani su i spreman sam ih već danas predočiti novinarima ukoliko ih stvarno zanimaju.

Za sada je jedini portal koji me kontaktirao Istinom protiv laži, pa ako ništa, oni će ih objaviti.

6. osobno bih volio da podaci o fetusima i dijelovima životinja nisu istiniti, pa ako ih netko može demantirati argumentima i dokumentima, umjesto vrijeđanjem i omalovažavanjem, bilo bi mi drago.

7.smatram da su uzroci smanjene procijepljenosti prisila koju provodi država: novčane kazne, prijetnje neupisivanjem u vrtić, uskraćivanje informacija i prava na testiranje komponenti.

Ukoliko bi se ljudima dala potpuna informacija, odnosno kada bi se dozvolio slobodni pristanak siguran sam da bi procijepljenost bila VEĆA nego do sada.

Osobito bi to postalo izvjesno kada bi se obnovio rad Imunološkoga zavoda, jer tada bismo bili potpuno sigurni da, kao i u nekim prošlim vremenima, imamo najbolja cjepiva na svijetu!

PISALI SMO:

BUNJAC OTKRIVA: Imam u rukama popis sastojaka koji se koristi u cjepivima – pogledajte – čitajte OVDJE.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/BBunjac/posts/1926937944200656″ bottom=”30″]

Komentiraj