NAKNADA ZBOG “SMRADA”: Po 6000 kuna za više od 2000 građana

Grad Zagreb i u ovoj će godini dodijeliti novčanu pomoć za umanjenu kakvoću življenja na području mjesnih odbora Jakuševec, Hrelić i Mičevec.

Izvor: Media servis:

Potpisani su ugovori s građanima, a pravo na naknadu od 6 tisuća kuna godišnje, ima preko dvije tisuće ljudi.

Predsjednik Mjesnog odbora Mičevec Ivica Barukčić: “Ja bi to nazvao veliko odlagalište, jer je teško reći uređeno smeće. Grad se trudi da to dovede pod kontrolu. Ono je za sad sanirano. Mi očekujemo u par godina da će se ono zatvorit, i da nećemo više ovakve stvari dobivati. Ipak se osjećamo da nismo zaboravljeni”.

Predsjednik Mjesnog odbora Jakuševec Renato Vrban kaže da su tek djelomično zadovoljni: “S obzirom da je tu i kompostana i drobilica i odlagalište i taj mali dio novaca, iako smatramo da je premali, dobro dođe da se popuni taj kućni budžet. U principu smo polu zadovoljni, ali to je ono što je Grad učinio za nas. Moramo biti zahvalni gradonačelniku i njegovu timu”.

Gradonačelnik Bandić kaže da ovakve naknade postoje svuda u svijetu: “Oni bi bili sretni da Jakuševca nema, budući da je Jakuševec realnost, da sam ga ja naslijedio, a da njih nitko nije pitao šezdesetih godina kada se to instaliralo, moramo makar ljudima pomoći na neki način. Ovo je simbolična gesta ili način da ljudi lakše progutaju ili trpe ono što imaju ispred sebe”.

Dodaje da rade na tome da se Jakuševec zatvori što prije: “Zatvorit će se Jakuševec, čim se riješi treća sastavnica strategije gospodarenja otpadom, to je centar za gospodarenje otpada na Resničkom Lokavcu. Do tada moramo riješiti građevinski materijal sa dvije lokacije u gradu. Nekidan smo potpisali sporazum koji je donijela skupština u Novskoj za bio otpad”.

Komentiraj