NAJNOVIJE O NESTALOM PERIŠI: Imamo nadu da bi mogao biti pronađen živ

Mateja Periša nema 36. dan, a potraga i dalje traje. U Beogradu je i hrvatska policija, a tamo je stalno i otac nestalog Mateja, Nenad Periš,

Novih informacija od  policije nema. Igor Jurić, voditelj Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, komentirao je tijek istrage.

“Čini mi se da je ovo jedna uobičajena suradnja, ali mogu reći da je za nas u Srbiji svaki dolazak hrvatskih policijskih službenika važan. Očekujemo možda neke nove dokazne materijale i informacije i saznanja koja bi mogla pomoći u pronalaženju Mateja”, kazao je Jurić za Dnevnik HTV-a.

Dodao je kako su u Beogradu i Srbiji “pomalo razočarani odnosom i naše i hrvatske policije jer nitko ne obavještava javnost”.

“Sve je pod nekim zavjetom šutnje, zbog čega dolazi do pojave raznih špekulacija i teorija zavjere što uopće nije dobro ni za istragu, a naročito za Matejevu obitelj”, dodaje.

“Mislim da je sada ključna ova vrsta potrage i to zato što se pomoću baznih stanica i mobitela može doći do određenih dokaza. Taj je način potrage bio ključan u pronalasku Tijaninog ubojice i Tijaninog tijela. Upravo zbog toga, što je bazna stanica uhvatila signal dva i pol sata poslije – imamo neku nadu da bi Matej mogao biti pronađen živ”, zaključio je Igor Jurić.