NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE: HDZ-ovoj vladi i Plenkoviću građani sve manje vjeruju

Foto: Vlada RH
Foto: Vlada RH

Nakon 417 dana na vlasti Vlada Andreja Plenkovića doživjela je rekonstrukciju prije 6 mjeseci, kada se HDZ riješio Mosta, a u Vladu ušao HNS.

U odnosu na početak mandata građanima su očekivanja od Vlade dramatično opala. Za njih 51 posto očekivanja od Vlade su ispod onoga što su mislili na početku. Za 39 posto očekivanja su u skladu s onim što su očekivali na početku, a samo njih 7 posto sada ima veća očekivanja nego na početku mandata, kaže istraživanje koje je objavio Dnevnik Nove TV.

Istraživanje s istim pitanjem je Dnevnik Nove TV proveo i nakon 100 dana ove Vlade. Tada je 52 posto ispitanika od tada nove Vlade imalo očekivanja u skladu s onim čemu su se i nadali. Trećina ispitanika je bila već tada razočarana i za Vladu su rekli da je ispod očekivanja, a 10 posto je prezadovoljno – Vlada je bila iznad očekivanja.

Kada je riječ o premijeru, 52 posto građana je smatra da je njegov rad – ispod očekivanja, 39 posto ispitanika kaže da je u skladu s očekivanjima u odnosu na početak mandata, a njih 7 posto je zadovoljno – iznad očekivanja. Na 100 dana Vlade, u siječnju je 53 posto ispitanika ocijenilo rad premijera u skladu s očekivanjima, 24 posto je već bilo razočarano – ispod očekivanja.

Da će Plenkovićeva Vlada biti podjednaka s onom Tihomira Oreškovića misli 41 posto ispitanika, da će biti bolja 39 posto, a lošija 18 posto. U  siječnju je 49 posto građana mislilo da će ova Vlada biti bolja od prethodne.

Da je Plenkovićeva Vlada bolja u odnosu na Vladu Zorana Milanovića misli 37 posto građana, da je podjednaka njih 31 posto, a da je lošija, 28 posto građana. Opada broj građana koji misle da će ova Vlada biti bolja o Milanovićeve. U siječnju je to mislilo 50 posto ispitanika, da će biti ista njih 29 posto, a lošija 18 posto.

Komentiraj