N1 DOZNAJE: Vrh HDZ-a optužio dio medija za urotu s oporbom protiv Vlade

Vodeći ljudi HDZ-a, predsjednik stranke Plenković, šef Sabora Jandroković, ali i Vladimir Šeks te potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, na virtualnoj sjednici Predsjedništva stranke, neslužbeno doznaje N1, bili su prilično kritični prema medijima, ali i oporbi.

Poručili su da se dio medija udružio s opozicijom, lijevom te dijelom radikalne desnice, u tvrdnjama kako je država loše reagirala u kriznoj situaciji nakon razornog potresa i to sve kako bi naštetili HDZ-u i Vladi.

Kako tvrdi N1, Plenković je članovima Predsjedništva rekao da dio medija i oporba pokušavaju umanjiti ulogu Vlade u pomoći Banovini, a u tim ga je riječima podržao i Jandroković.

Isto tako N1 doznaje da je Vladimir Šeks tvrdio kako mediji udruženi s ljevicom pokušavaju promijeniti ishod rezultata parlamentarnih izbora. Ali tumačio je, navodi dalje N1, i kako se kriminalizacijom poslijeratne obnove Banovine pokušava kriminalizirati i pokojnog predsjednika Franju Tuđmana, odnosno uopće hrvatsku državnost i HDZ kao stranku koja je u političkom smislu imala vodeću ulogu u stvaranju hrvatske neovisnosti.

Posebno se izgleda u svojim tvrdnjama istaknula Dubravka Šuica jer kako prenose izvori N1 televizije – ona je ustvrdila da je evidentno da mediji pokušavaju srušiti HDZ, a da se to vidi i iz toga što “Banovinu zovu Banijom”.

Kritika vrha HDZ-a svela se na to da dio medija u suradnji s oporbom na temi potresa pokušava destabilizirati HDZ i Vladu tvrdeći da je država sporo i neučinkovito reagirala nakon zemljotresa, doznaje N1.

Komentiraj