N1 DOZNAJE: Vlada miče Vanđelića i Burilovića iz NO INA-e, novi igrači Filipović i Škurla

Prema izvorima N1 televizije, Vlada bi danas trebala usvojiti prijedlog odluke da umjesto Damira Vanđelića i Luke Burilovića državu u tom tijelu predstavljaju Davor Filipović, nekadašnji kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, te odvjetnik Branimir Škurla.

Treći hrvatski član NO-a, Damir Mikuljan, trebao bi zadržati svoju poziciju.

Vlada donosi odluku, piše N1, doslovno u posljednji trenutak uoči održavanja izvanredne skupštine društva, zakazane za petak, 17. prosinca.

Odluka je iznenađujuća iz razloga što je još prije mjesec dana Uprava Ine javno objavila dopunu dnevnog reda tada najavljene izvanredne skupštine, u kojoj se navodi da će dioničari odlučivati i o prijedlogu odluke o izboru “Damira Mikuljana, Luke Burilovića i Damira Vanđelića za članove Nadzornog odbora (NO) na mandat od šest mjeseci”. Damir Vanđelić je u tom trenutku bio i predsjednik NO-a te je s Lukom Burilovićem u Nadzornom odboru Ine bio od sredine prosinca 2016. godine, a Damir Mikuljan od lipnja 2017. godine.

Podsjećamo i da je Damir Vanđelić 27. studenog objavio da će se povući s mjesta ravnatelja Fonda za obnovu.

“Pa neka me riješe. Pa donijeli su odluku prije dva tjedna da će sad u petak imenovati, pa neka nas riješe, to je njihova stvar“, rekao je Vanđelić kratko za RTL te dodao kako za sada ništa više ne želi komentirati.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!