MOŽE LI STRAŠNIJE: Maloljetnik (15) zatukao staricu (89) u stanu u Splitu

U nedjelju poslijepodne u Splitu je policija pronašla tijelo starije ženske osobe u stanu u Sukoišanskoj ulici, a privedenaje jedna osoba koja se dovodi u vezu s tim događajem – glasila je prva vijest.

Iz PU splitsko-dalmatinske su priopčili:

“Dana 27. rujna 2020. u stanu u Sukoišanskoj ulici u Splitu pronađeno je mrtvo tijelo starije ženske osobe. Sumnja se na nasilnu smrt. U službene prostorije policije dovedena je jedna osoba koja se dovodi u svezu s događajem. Na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodilo nadležno državno odvjetništvo, te je u tijeku kriminalističko istraživanje”.

Tijelo je pronađeno u 17:40.

Doznaje se kako je ubojica 15-godišnjak, koji je potom sam došao krvav u policiju koja je nedaleko stana u kojem je počinio stravičan zločin.

Zločin se odigravao u stanu na trećem katu Sukoišanske 11, gdje je Helena M. (89) živjela s mlađim sinom, piše Dalmacija danas. Njega, na žalost, nije bilo oko 17,40 sati (radio je, dežurstvo ga je zapalo baš jučer popodne) kada je netko stao kucati na ulazna vrata stana. To nisu bila prva vrata na koja je mladić kucao, točnije udarao šakama i lupao, no jesu prva koja su se otvorila – nesretna žena je otvorila vrata misleći kako je nekom potrebna pomoć, samo da bi je 15-godišnjak napao zvjerskom silinom, doslovno je pretukao do smrti rukama, nogama, čime je stigao te čega se dohvatio…

Nije uspjela niti pozvati u pomoć, nitko nije čuo kakva se tragedija odigrava samo nekoliko metara dalje, Helena M. je preminula na mjestu zločina.

Kako doznaje Dalmacija danas nakon obavljenog očevida, u stanu su pronađeni novac te druge vrijednosti, ništa nije otuđeno, tako da istražitelji isključuju koristoljublje kao nekakav motiv.

Oglasili su se i iz PU splitsko-dalmatinske:

“Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je maloljetnik ostvario obilježja kaznenog djela teško ubojstvo te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku”.

Komentiraj