MOSTOV GRMOJA: Ne znam kako ćemo glasovati o opozivu Marića – za Pauletića imamo zamjenu

nikola grmoja

Nakon što je SDP-ov Peđa Grbin zatražio očitovanje potpredsjednice Vlade Dalić o napisima da je u izradi lex Agrokora navodno bilo uključeno odvjetničko društvo povezano s VTB bankom, kreditorom Agrokora MOST-ov Nikola Grmoja kaže da se svašta priča i da on nema takvih informacija.

Izvješće: Ines Cvitanović (Media servis)

“Treba vidjeti na koji način je to odvjetničko društvo sudjelovalo, je li sudjelovalo, jesu li dali prijedlog koji ide u korist spašavanja situacije. U ovom trenutku ja to ne mogu komentirati”, rekao je Grmoja. SDP je u međuvremenu pokrenuo postupak opoziva ministra Marića.

MOST-ov Miro Bulj najavio je da će glasati za opoziv, ali koji je stav MOST-a? Još ga nema. Grmoja kaže da će podržati istražno povjerenstvo SDP-a, ali ne žele nikome presuditi bez dokaza.

“Ja ne znam kako ćemo mi glasovati, ali sigurno nećemo glasovati na temelju želje oporbe da nešto zakuha prije lokalnih izbora, ali nećemo ni ostati imuni na neke činjenice i dokaze koji pokazuju na odgovornost bilo koga, bio on ministar, predsjednik Vlade ili bilo tko drugi”, dodao je Nikola Grmoja

. Osvrnuo se na odustajanje Roberta Pauletića od kandidature za splitskog gradonačelnika.”U mom rječniku ne postoji riječ odustajanje, tako da mi je ovaj potez teško shvatljiv i prihvatljiv. Od Splita Mostovci neće odustati, izlaze na izbore i za Gradsko vijeće i za gradonačelnika. Gradonačelnika ćemo predstaviti uskoro”, rekao je Grmoja.