MOST OŠTRO: Cijela nesposobna Vlada mora otići jer su prokockali novac za obnovu

Saborski zastupnici MOST-a osvrnuli su se na jučerašnju vijest kako je EU komisija Hrvatskoj odbila produljiti rok za korištenje sredstava iz Fonda solidarnosti vezano za obnovu Zagreba.

Poručili su da je riječ o debaklu. Priopćenje MOST-a prenosimo u cijelosti.

„Ovo je debakl, jer, iako se premijer Plenković hvalio kako će on lako produljiti rok samo jednim pozivom Ursuli von der Leyen, očito je da je jako pogriješio i krivo procijenio situaciju. Stoga više nije više dovoljno da ode ministar Horvat. Cijela nesposobna Vlada na čelu s premijerom Plenkovićem mora otići!

Ne može se prijeći preko činjenice da je ova Vlada svojim nečinjenjem, inertnošću i bahatim stavom “lako ćemo” uspjela prokockati novac namijenjen obnovi Zagreba! Sada se samo dodatno potvrđuje žalosna činjenica da je projekt obnove Zagreba i Banovine propao projekt jer na Banovini u aranžmanu države nije obnovljena nijedna kuća, dok je više od tridesetak objekata izgrađeno u privatnoj inicijativi.

Toliko o sposobnosti Andreja Plenkovića, njegovim briselskim vezama, ali i njegovom kadroviranju, jer je upravo on izabrao ministra Horvata i ostatak Vlade koja se iz dana u dan osipa u novootkrivenim korupcijskim skandalima i aferama“, ističu zastupnici Mosta”, stoji u priopćenju MOST-a