MONSTRUM IZ SOLINA: On je tražio brašno za palačinke, pa ubio starca i umlatio mu suprugu

Za stravično ubojstvo u Solinu 92-godišnjeg Vicenca U. i teške ozljede koje je nanio njegovoj supruzi Senki U. osumnjičen je njihov susjed, 24-godišnji Luka Juretić.

Ubojica je u jednom trenutku pokucao na njihova vrata i zatražio brašna za palačinke.

Sve se događalo u solinskoj Širini, na drugom katu zgrade u Ulici Stjepana Radića 8.

Kako je ispričala teško ozlijeđena starica, odjednom ju je počeo udarati. Mlatio ju je čekićem dok nije pala na pod.

Onda je otišao u sobu i napao joj supruga Vicenca, kojeg je zatukao čekićem.

Zanimljivo kako stanari kažu da nikada nisu imali problema s Lukom Juretićem, a nesretna žena ga je pustila u stan jer ga pozna.

Iz PU splitsko-dalmatinske su o svemu priopćili:

“Policijski službenici policijske uprave splitsko-dalmatinske proveli su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom koji se sumnjiči za kaznena djela nad bračnim parom, i to teško ubojstvo 92-godišnjaka i teško ubojstvo u pokušaju 87-godišnjakinje.

Naime, nakon što je u četvrtak nešto prije 19.00 sati zaprimljena dojava o pronalasku mrtve muške osobe i teško ozlijeđene ženske osobe u stanu, u Solinu, u ulici Stjepana Radića, policijski službenici su dolaskom utvrdili elemente kaznenog djela i odmah osigurali mjesto događaja te poduzeli potrebne hitne radnje radi pronalaženja počinitelja i tragova.

Nedugo potom u prostorije policije doveden je mlađi muškarac, dok su očevid na mjestu događaja obavili policijski istražitelji, te zamjenik ŽDO-a i vještak sudske medicine.

U sklopu kriminalističko tehničkih radnji obavljen je očevid na ozlijeđenoj 87-godišnjakinji, te na svim mjestima gdje su se pronalazili tragovi povezani sa mjestom izvršenja, kao i sa dovedenim muškarcem.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem 24-godišnjak se sumnjiči kako je jučer u 18.20 sati došao na vrata stana 92-godišnjaka i 87-godišnjakinje, tražeći od njih prehrambeni artikl da bih ih potom iznenada počeo udarati tupo-tvrdim, kao i oštrim predmetom nanijevši muškarcu više udaraca po glavi i tijelu od kojih je preminuo, dok je ženi, također zadao više udaraca i nanio joj teške tjelesne ozljede glave i tijela zbog čega je hospitalizirana u bolnici.

Potom je otuđio nakit, novac i druge predmete iz stana.

Danas je osumnjičeni 24-godišnjak doveden u pritvorsku policijsku jedinicu zbog osnova sumnje da je na okrutan i podmukao način i iz koristoljublja, počinio kaznena djela teškog ubojstva (čl.111. KZ-a) i pokušaja teškog ubojstva (čl.111. u svezi čl.34. KZ-a) na štetu 92-godišnjaka i 87-godišnjakinje”.

Komentiraj