MOGLI BI ZASJATI: Dva dinamovca nalaze se na popisu velikih talenata

Foto: GNK Dinamo
Foto: GNK Dinamo

Portal Outside of the Boot objavio je popis stotine najboljih mladih igrača na svijetu, koji bi mogli zasjati tijekom 2018. godine, a na njemu su se našla i dvojica hrvatskih nogometaša.

Među 100 najvećih nogometnih nada u izboru Outside of the Boota mjesta je bilo i za mlade hrvatske reprezentativce Antu Ćorića i Filipa Benkovića, članove zagrebačkog Dinama.

Ćorić, jedan od 35 odabranih veznih igrača, predstavljen je kao jedan od najutjecajnijih članova Modrih, vodeće momčadi Hrvatski Telekom Prve lige, s iskustvom osvajanja domaćih titula, nastupa u europskim natjecanjima te poziva u seniorsku reprezentaciju, prenosi portal HNS-a.

“Njegova kvaliteta i obećavajuća budućnost ostali su netaknuti. Ćorić igra ulogu klasične ‘desetke’ te je hrvatsko čudo od djeteta istinski fenomen. Svojom nevjerojatnom tehnikom definira ritam utakmice po vlastitoj želji, pomoću jedinstvenog talenta. Gledatelje oduševljava driblinzima, kontrolom lopte i dodavanjima”, stoji između ostaloga u objašnjenju.

Ante Ćorić

Među 30 najboljih braniča Benković je uvršten kao “utjelovljenje modernog stopera”, prepun natjecateljske zrelosti zahvaljujući europskim i reprezentativnim nastupima.

“Fizičkom snagom može se nametnuti suparniku, ističući izvrsnu igru glavom zbog koje se upisuje i u liste strijelaca. Krase ga i vješta dodavanja, posebice dugačka, te sudjelovanje u izgradnji igre. Treba izdvojiti i njegovo taktičko znanje, odnosno postavljanje na terenu, što dovodi do brojnih oduzetih lopti, u kombinaciji sa stilski dotjeranim uklizavanjima. Mentalitet mu može omogućiti sjajnu budućnost”, piše u tekstu.

Komentiraj