MISLAV KOLAKUŠIĆ: Želim biti predsjednik RH, a u slučaju prijevremenih izbora bit ću premijer!

Podijelite članak

Mislav Kolakušić za neke je veliko iznenađenje na izborima za EU parlament na kojima je osvojio više od 68 tisuća preferencijskih glasova.

Na današnjoj je pressici rekao da nije za izborne fešte, pjesme, alkohol, te da je izbornu noć proveo sa svojom obitelji.

Kolakušić je najavio i svoju trku na predsjedničkim izborima.

“Htio bih zahvaliti onima bez kojih se ovo ne bi moglo dogoditi, a to su moja obitelj, moji suradnici, tisuće volontera…Hrvatska se može mijenjati isključivo izlaskom na izbore. Ne možemo se mijenjati niti u EP-u niti bilo gdje drugdje već isključivo u Hrvatskom saboru.

Nažalost, 70 posto ljudi ponovno je odlučilo reći da ih ne zanima što se događa u Hrvatskoj. Dobili smo da 10 posto glasova je ostvarilo više od 70 posto mandata.

Tko je to omogućio? Isključivo oni koji su ostali kod kuće i smatraju da ne moraju vršiti svoju građansku dužnost da bi poslije mogli kukati. Sada slijede predsjednički izbori na kojima ću se ja kandidirati i pozivam ljude da na njih izađu”.

Ponovio je i kako je “ovo bila visokopersonalizirana kampanja. Sve što pričam ostvarit ću ja osobno, ne pokret, ne stranka”, rekao je Kolakušić. “Ja ću biti odgovoran za sve… Idem u EP, bit ću na sjednicama, uredi moji će prirediti sve materijale. Nakon što preuzmem funkciju u Parlamentu, odmah krećem s kampanjom za predsjednika… U Bruxellesu ćemo biti nezavisni. Cijelo vrijeme se priča – morate biti dijelovi velike grupacije, a oni rade na štetu građana…”U Europskom parlamentu ću biti oko dva zasjedanja i onda ću postati predsjednik Republike Hrvatske. Vjerujte kad ću ja biti tamo, svi će čuti za Hrvatsku”.

Pokazao je i zanimanje za mjesto premijera i rekao: “Ako raspišu prijevremene parlamentarne, onda ću prvo biti premijer”

Komentiraj