MINISTRICA O UHLJEBLJIVANJU: Moje je pitanje bilo primaju li pripravnike

Nacional je objavio transkripte iz mobitela bivšeg predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića, koji je uhićen u aferi Vjetroelektrane, a iz kojih je vidljiva komunikacija između njega i visokih dužnosnika Vlade i HDZ-a o zapošljavanjima u toj državnoj tvrtki, ali i oko natječaja za privatnike.

U medijima je, potom, objavljeno i da je ministrica poljoprivrede Marija Vučković, u čijem su resoru Hrvatske šume, urgirala za barem tri osobe.

Ministrica Marija Vučković o svemu se oglasila priopćenjem, koje prenosimo u cijelosti.

“U vezi s objavljenim porukama u javnim medijima, očitujem se kako nikad nisam od bivšeg predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića tražila pojedinačne usluge protivne propisima i zakonu.

U slučaju gospodina Domagoja Magdića zaposlenog u Šumariji Josipdol, u jednoj prigodi sam zamoljena provjeriti zadovoljava li uvjete za drugo radno mjesto, sukladno sistematizaciji, pri čemu je iz objavljenih poruka vidljivo da gospodin Jakupčić povratno obavještava koji su uvjeti za takvo radno mjesto. Nikad više u nijednoj prigodi nisam pitala za gospodina Magdića.

Netočno je da sam tražila prijem točno određenog pripravnika putem poruke, naprotiv, moje je pitanje, slijedom upita na različitim događanjima ili susretima, bilo prima li tvrtka Hrvatske šume uopće pripravnike šumarske struke u Dalmaciji.

Nadalje, što se tiče poruka koje spominju premještaj određene osobe, mogu reći da se ovog razgovora sjećam, i koliko se sjećam, radilo se o osobi u drugom stanju koja je radila na mjestu revernika u Šumariji Donji Lapac te je imala problema u to vrijeme s dugotrajnim putovanjima. Premještena je u Šumariju Lekenik gdje, prema posljednjim informacijama, i danas radi kao revernik, diplomirani inženjer šumarstva.

Na kraju, u vezi s tvrtkom Cedar, pri čemu iz objave ne vidim nikakve moje poruke, sjećam se dopisa u vezi s navedenom tvrtkom poslanih od strane JLS na kojem je tvrtka imala sjedište. Koliko je meni poznato, tvrtka Cedar je, nažalost, otišla u stečaj, a prije toga je podmirila sva dugovanja prema Hrvatskim šumama.

Nijedna osoba koja se spominje u porukama nije primljena na radno mjesto za vrijeme moje dužnosti”, napisala je ministrica Vučković.