MINISTARSKE FOTELJE: Hoće li Milijan Brkić biti ministar branitelja ako mu oduzmu diplomu?

Podijelite članak

milijan brkić vaso

Nakon što je Milijan Brkić već gotovo u fotelji ministra branitelja, može se dogoditi nova afera.

Naime, stručno vijeće Visoke policijske škole sutra bi trebalo pokrenuti novi postupak za poništenje diploma izdanih onima koji su plagirali završne radove. Među njima je i diploma Milijana Brkića, novog kandidata Domoljubne koalicije za ministra branitelja.

I sada bi procedura mogla ići prema Pravilniku.

“Visoka policijska škola planira pokrenuti novi postupak oduzimanja stručnih naziva Milijanu Brkiću kao i osobama za koje su zaprimljene sudske presude. Novi postupak bit će proveden prema odredbama Pravilnika o postupku oduzimanja stručnog ili akademskog naziva ili stupnja koji je stupio na snagu 29. siječnja 2014. godine”, potvrđeno je iz MUP-a RH Telegramu, a podsjeća se i da je sudakom presudom utvrđeno kako je 70 posto Brkićevog završnog rada prepisano.

Utvrđena je i odgovornost nastavnika jer su kao mentori propustili voditi i usmjeravati studente u izradi radova te dopustili da radovi budu obranjeni iako su znali i morali znati da su prepisani.

Jednom nastavniku izrečena je disciplinska kazna prestanka državne službe, a drugom uvjetna kazna prestanka državne službe uz rok kušnje od 10 mjeseci te je premješten na drugo radno mjesto.

Slučaj Brkića nije usamljen jer je utvrđeno još 18 slučajeva plagiranja završnih radova. U medijima su se pojavile razne reakcije nakon izjave Karamarka da bi Brkić mogao u ministarsku fotelju. Tako je za N1 izvor iz Mosta rekao:

“Podržat ćemo Brkića za ministra branitelja, jer radi se o čovjeku s dugim stažem dragovoljca, branitelja i ratnika, koji uživa ugled u braniteljskoj populaciji. Ali, ako se dokaže da je falsificirao diplomski rad, zatražit ćemo da odstupi.”

Komentiraj