MINISTAR TOMO MEDVED: Cijenim Brkića i sumnjam da se “dresirani medvjed” odnosi na mene

tomo medved

Novoizabrani ministar branitelja Tomo Medved bio je gost N1 televizije gdje je govorio o prvim svojim aktivnostima na mjestu ministra.

Tako je rekao da je odmah nakon saborske potvrde održao kolegij sa suradnicim i obišao prosvjednike na trgu Nevenke Topalušić, te najavio radni sastanak s predstavnicima udruga na državnoj razini. ”

Šator je posljedica niza neriješenih problema braniteljske populacije. Meni je težište započeti rješavanje tih pitanja, a potom razgovor o šatoru. Šator je simbolika”, kazao je Medved za N1.

”Dobio sam poptoru Sabora, Vlade i premijera i nadam se da ću odgovoriti na izazove koji su pred mene stavljeni”, rekao je Medved.

O Facebook statusu Milijana Brkića u kojem stoji da on neće biti ”dresirani medvjed”, ministar Medved  je rekao:

”Sumnjam da je mislio na mene jer on je moj prijatelj i domoljub koji ima velike zasluge te koji posjeduje ogromne sposobnosti i neizmjerno ga cijenim’.”

O proračunu je rekao da je dovoljan i da daje garanciju da se mogu realizirati svi planove. “On je umanjen za 34 milijuna kuna u odnosu na godinu ranije, ali uvjeren sam da možemo redovno funkcionirati”, rekao je Medved.

”Ja sam prosvjednike uvjerio kako izleda proračun i sami su se uvjerili kako kroz stavke ne postoje zapreke za normalno funkcioniranje, a pored toga danas mi je rečeno u razgovoru s ministrom financija da ako bi bilo poteškoća financiranja obveza za ministarstvo branitelja da će vlada naći načina da podrži rad ministarstva”, kazao je Medved.

Komentiraj