MINISTAR O MINISTRU: Meni je moj kolega Hasanbegović jako simpatičan

Foto: Media servis
Foto: Media servis

U ekskluzivnom intervjuu za Media servis ministar turizma Anton Kliman komentirao je slučaj kolege Hasanbegovića čiju smjenu traži oporba.

Govoreći o svom resoru istaknuo je da je Zadar, prestižnom nagradom najbolje europske destinacije u 2016., potvrdio se možemo natjecati s najboljima.

Kad je u pitanju Hasanbegović, čiji su tekstovi u časopisu Nezavisna država Hrvatska podigli popriličnu buru, ministar Kliman poručuje:

“Vrijeme je da se konačno okrenemo budućnosti.” Najava oporbe da će, ne smjeni li ga premijer pokrenuti pitanje povjerenja ministru kulture u Saboru, za njega je pretjerana.

“Rekao bih da je posao oporbe da malo talasa, da budem kolokvijalan. Čini mi se da su ti njihovi napori malo preuveličani. Ove političke teme, čini mi se da je javnost umorna od toga, a ove svjetonazorske podjele treba prepustiti političarima. Meni je moj kolega Hasanbegović jako simpatičan i veselim se da ću ga vidjeti na sljedećim sjednicama vlade,” rekao je ministar turizma Kliman.

Kad je u pitanju upražnjeno mjesto ministra branitelja Kliman ističe da bi idući tjedan trebali doznati nasljednika Crnoje. Vezano uz vlastiti resor ministar je ponovio da s optimizom možemo gledati na ovogodišnju sezonu, te da s tržišta dolaze pozitivni signali.

Kao primjer istaknuo je Zadar koji u oštroj konkurenciji proglašen najboljom europskom destinacijom ove godine prema portalu European best destination. Iza sebe je ostavio metropole poput Pariza, Rima, Berlina, Londona, Praga i Madrida.

“Čestitali smo Zadranima, turističkoj zajednici, gradonačelniku Zadra. Zadar potvrđuje svoj status na turističkom tržištu i to nas jako veseli. Mi znamo da nam je cijela država prelijepa, nažalost tu se staje. Puno je posla pred nama. Međutim ovakve nagrade, kao što je dobio Zadar daje nam motivaciju da možemo natjecati se s najboljima i u tom natjecanju uzeti zlato,” kazao je Anton Kliman u intervjuu za Media servis.