MINISTAR BAČIĆ: Vjerujem da ćemo stadion u Maksimiru izgraditi do 2028. godine!

Pronašli smo rješenje koje zadovoljava sve tri strane, rekao je na temu maksimirskog stadiona ministar graditeljstva Branko Bačić nakon što je potpisan sporazum o suradnji i razumijevanju između Grada Zagreba, Vlade RH i Zagrebačke nadbiskupije.

Izvor: Media servis

Da bi došlo do dogovora trebalo je namiriti Crkvu i to s 10 lokacija u gradu, a te lokacije, ističe Bačić, nije bilo lako pronaći.

“Nismo mi mogli na području Grada Zagreba previše birati jer je u ovom trenutku nemoguće pristupiti izmjenama prostornih planova prije svega GUP-a Grada Zagreba kako bismo izbjegli određene vlasnike ili se na bilo koji drugi način postaviti po tim lokacija koje bi bile upisane na RH.”

Neke su čestice u vlasništvu države, neke u vlasništvu Grada, a dio ih je u privatnom vlasništvu. S potonjima će država dogovoriti otkup zemljišta.

“Neovisno o tome tko je vlasnik, a vlasnik je onaj tko je upisan u zemljišnoj knjizi, mi ćemo odnosno Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine stupiti, a već i jesmo stupili u kontakt sa svim vlasnicima i predstavnicima vlasnika i s njima ćemo krenuti u razgovore oko otkupa tog zemljišta.”

Procjene će obaviti ovlašteni sudski vještaci, dodao je Bačić. A što ako vlasnici zemljišta odluče da ne žele prihvatiti ponudu vlade?

“Mi smo sporazumom ostavili mogućnost da će se u tom slučaju prići otkupu zemljišta na drugim lokacijama.”

Ministar uvjerava da će uspjeti pronaći rješenje kako bi Zagrebačkoj nadbiskupiji predali svih 10 zemljišta kako je dogovoreno danas potpisanim sporazumom. Što se tiče iznosa koji će država izdvojiti kako bi Crkvi osigurala zemljišta, nije znao odgovoriti o kojoj cifri se radi. Osim toga, dodao je kako vjeruje da je 2028. godina realan rok za izgradnju novog maksimirskog stadiona.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!