MILORAD PUPOVAC: Preko naših leđa, leđa Srba u Hrvatskoj, prelamala su se najgora lica

Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a, održao je pressicu i komentirao ”odjeke onoga što je rečeno” u Kninu i u danima nakon Oluje.

”U Kninu na dan koji je Hrvatima dan slave, a Srbima pokolja, ta su iskustva pretvorena u brašno i vodu. Njima su Plenković i Milošević dali po komadić kvasca i prstohvat soli. Za razliku od ranijih godina taj kvasac je bio kvasac mira, a sol nije bila sol na rane. Početa je pogača pomirenja”, kazao je Pupovac.

”Važno je da to što je započeto bude gotovo onda kad je doista gotovo”, dodao je i istaknuo da su poznata mjesta i sudionici gesta pomirenja u narednim danima.

”Za jedan dio to nije moguće, zbog čega se ne bi morale slati poruke koje to ponižavaju ili isključiti. Hrvatsko-srpsko pomirenje unutar Hrvatske neće biti moguće bez ukupnog hrvatsko-srpskog pomirenja”, poručio je Pupovac, kako prenosi Dnevnik.hr.

Dodao je da povijest Hrvatske i Srbije predstavljaju povijesnu borbu za jezik, ali i slobodu. ”Mnogi su se Hrvati i Srbi žrtvovali za tu slobodu. U onima koji su se žrtvovali možemo tražiti pomirenje, a u onima koji su bili žrtve možemo tražiti razloge pomirenja. Suočavanje s tragedijama i traumama jednih i drugih može se dogoditi samo ako se napuste najgori trenutci povijesti”, rekao je Milorad Pupovac i dodao da se treba okrenuti budućnosti.

Kaže da zna da ga neće u tome svi razumjeti. ”Preko naših leđa, leđa Srba u Hrvatskoj, prelamala su se najgora lica. Zato u zamiješanom tijestu vidimo ne samo ono što ono sada sadrži, već i što još treba sadržavati”, rekao je.

Komentiraj