MILANOVIĆ SA SESSOM: Primio Izvješće o konačnim rezultatima izbora za predsjednika RH

Izabrani predsjednik Zoran Milanović primio je predsjednika Državnog izbornog povjerenstva Đuru Sessu koji mu je uručio Izvješće o konačnim rezultatima izbora za predsjednika Republike Hrvatske.

Izvor: Media servis

“Povjerenje u izborni proces mora biti bistro kao gorski potok… Ima dosta prigovora na izborni sustav i bit će ih uvijek, naš je testiran i u laboratorijskim uvjetima i u praksi. Jedno je način izbora kao izborni model, a ovo drugo je kontrola izbora, tehničko pitanje, u Hrvatskoj se provodi dobro. Sjajno je da se u devet navečer znalo tko je dobio izbore. Dobro je radi legitimiteta, poštovanja u izborni proces. To imamo u Hrvatskoj. Još nam fali dosta stvari, ali to imamo”, rekao je Milanović.

Podsjetimo, drugi krug izbora, u kojemu je Milanović pobijedio dosadašnju predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović održan je 5. siječnja.

Milanovićeva inauguracija bit će održana 18. veljače, na Pantovčaku. Bit će, kako je rekao, riječ o maloj inauguraciji.

“Neće biti lente, bit će bez garde i straže. Inauguracija će biti u Uredu predsjednika s ljudima koji tamo trebaju biti”, rekao je Milanović prošloga tjedna u intervjuu na Novoj TV.

Na njoj će biti, kako je rekao, uži kabinet vlade, aktualna predsjednica, predsjedništvo sabora, njegova supruga te još neke osobe koje, kako on smatra, po svojoj funkciji tamo moraju biti.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!