MILANOVIĆ PORUČIO PLENKOVIĆU: “Pitajte gospodina partijskog gojenca što je od onoga što sam rekao neistina”

Podbadanja na relaciji predsjednik Zoran Milanović – premijer Andrej Plenković se nastavljaju. Nakon što je Plenković rekao kako predsjednik govori neistine o njegovoj obitelji i huška javnost, Milanović nije dugo čekao na odgovor.

Izvor: Media servis

“Jedina stvar koja nije dokaziva je ono što sam tvrdio i tvrdim – da je on o HDZ-u imao nikakav stav. Za to ima dosta svjedoka, ali nije snimano. To ćete vjerovati ili meni ili njemu. Ovo sve drugo su činjenice. Da, profitirao si od onog sustava, živjeli ste kao pet bubrega u loju. Dok su Tuđmana i ostale maltretirali i zatvarali, vi ste gradili karijere. Po vojnim bolnicama, radioteleviziji Zagreb kao savjetnici političkih komesara. Jesu li to činjenice? Treba li to javnost znati?”

Osvrnuo se Milanović i na napad na Markovom trgu, za koji kaže kako je sada teško utvrditi što je bio motiv i meta, ali premijera tada u Banskim dvorima nije bilo.

“I meni godinama već prijete. Čovjeka nije bilo na poslu. Taj počinitelj, nesretnik koji si je poslije oduzeo život je išao… I dalje nije jasno zašto. Ali to da je organizirana skupina iza toga – nije. Može on prodavati maglu, ali tu sam ja. Radio sam taj posao, sad sam na čelu tih službi, kao i on. To nije istina.”

“Pitajte gospodina partijskog gojenca što je od onoga što sam rekao neistina”, odgovorio je Milanović novinarima i nastavio javnu prepirku s premijerom.

“Drugačije se ponašaj pa ćeš imati i drugačiji tretman, nema tu cmizdrenja i slinjenja. Netko me povrijedio, mama, tata… Moj punoljetni sin je dobio stipendiju. Deri ga ako nije zaslužio. Ali to je stipendija za izvrsnost, a ne za seminarski ili diplomski rad na temu Komunikacije u socijalističkom sustavu, što mu je ćaća printao. Tko je normalan na tu temu pisao maturski rad? Onaj tko nije bio odlikaš, da se razumijemo. Odlikaši nisu pisali maturske radove.”