MILANOVIĆ O STIERU: Uređivao je imigrantske novine i na naslovnoj objavljivao Kuščevićevog djeda

Podijelite članak

Zoran Milanović, koji je u utrci za predsjednika države, bio je u Koprivnici gdje se osvrnuo na izjavu Davora Ive Stiera koji je rekao da je jedini pravi protivnik HDZ-u upravo Zoran Milanović, te da neće napadati Miroslava Škoru, koji je izravni protukandidat Kolindi Grabar Kitarović.

“Davor Ivo Stier vam je jedan primjer pomirbe u okviru jedne državne institucije u kojoj smo obojica radili. Ja kao nestranački čovjek, on kao HDZ-ovac koji je došao direktno iz Argentine gdje je uređivao imigrantske novine koje su na naslovnici i na zadnjoj strani imale sliku Kuščevićevog djeda”, rekao je Milanović na upit novinarke N1, te dodao:

“Da, to su činjenice mislim. I onda je preko Washingtona došao u Zagreb i još uvijek u kadrovskoj službi postoji prijedlog za promaknuće koji sam ja potpisao za Stiera 2002. godine kao njegov nadređeni, dakle šef odjela odnosno pomoćnik ministra i nakon toga sam ga poslao u Bruxelles za diplomata u hrvatsku misiju znajući tko je i što je i tko mu je bio djed, ali to mu nikad nisam spomenuo i nisam imao s time problem. Ali on naprosto svoju političku karijeru gradi na nečem drugom… Eto, to su vam činjenice. Dakle potražite to u kadrovskoj službi Ministarstva vanjskih poslova da se vidi kako ja gledam na te stvari. Gledam sportski”.

“A Stier? Stier radi Plenkoviću o glavi. Plenkoviću, čuvaj se. Radi ti o glavi. A na kraju će obojica nastradati”, zaključio je Milanović.

 

Komentiraj