MILANOVIĆ O PODJELAMA: Sve je počelo s predsjednicom – prošle je godine iz šipražja došla u Jasenovac

zoran milanović

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović je rekao kako je odlazio na obilježavanje tragedije u Jasenovcu s premijerkom Jadrankom Kosor bez problema, ali “sad to nema smisla – s ovim društvom ne mogu”.

“Žao mi je što je to započelo s predsjednicom kad je prošle godine, iz šipražja došla u Jasenovac, bez najave, da se ne radi politika od toga. Ali Jasenovac jest posljedica sulude zločinačke politike i to ne možemo tretirati kao avionsku nesrteću. To je politička tragedija”, kazao je Zoran Milanović, kako piše N1.

Milanović je i rekao da se nikad neće uspjeti reći što je bilo ispravno između 1941. do 1945. u Hrvatskoj, jer sve koji o tome govore uvjetuje puno toga, od obiteljskih do zavičajnih okolnosti.

“Ne možemo misliti isto, ali možemo se dogovoriti što današnjoj Hrvatskoj radi reputacijsku i poslovnu štetu, a što ne. S obzirom da to ne ide, vraćamo se na surovu politiku. Tu bih povukao paralelu s dvije kolone u Vukovoru, gdje se dogodila gruba, primitivna politizacija, no i u jednoj i u drugoj koloni su bili ljudi s puno pijeteta za žrtve”, kazao je.

“No u Jasenovcu će biti onih koji imaju pijetet, a ima i onih kojima je svejedno. S takvima neću. Rade štetu Hrvatskoj”, kazao je Milanović.

Naveo je i kako je odlazio na obilježavanje tragedije u Jasenovcu s premijerkom Jadrankom Kosor bez problema, ali “sad to nema smisla – s ovim društvom ne mogu”.

“To je započela Grabar Kitarović kad se nije, ne znam zašto, uključila u tradicionalnu komemoraciju”, zaključio je.

Milanović nije odgovorio kada će ići u Jasenovac, rekavši:

“Razgovarao sam s Ognjenom Krausom, koji će ići u Jasenovac pred početak Pashe, a znate da na događaje u organizaciji Saveza antifašističkih boraca i Srpskog narodnog vijeća, često bude puno i SDP-ovaca, koji dolaze autobusima sa sjevera Hrvatske i iz Dalmacije, etničkih Hrvata, čisto sudeći po području s kojeg dolaze…Ne mogu vam još točno reći kada ćemo mi ići… Sigurno nećemo iskliznuti iz šiprajža i objaviti to na Facebooku.”

Komentiraj