MILANOVIĆ O OKUČANIMA: Vojnici tamo dežuraju kao na šanku – mene, pa Plenkovića, pa Jandrokovića

Na vojnom poligonu “Gašinci” održava se Dan za medije drugog dijela vojne vježbe “Stabilnost 21/1” kojem nazoči i predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović.

Vojnom vježbom “Stabilnost 21/1” u Gašincima od 26. do 30. travnja provodi se ocjenjivanje hrvatskog kontingenta za sudjelovanje u misiji KFOR u Republici Kosovo. Vojna vježba provodi se u okviru “Hrvatskog bedema 1991.- 2021.”, niza vojnih vježbi povodom 30. obljetnice Hrvatske vojske.

Milanović je uoči vježbe dao izjavu medijima i komentirao skorašnju obljetnicu u Okučanima, te rekao kako se nada da “neće biti kao lani”.

“Ovakav način polaganja vijenaca u kojem vojnici tamo moraju stajati satima da bi se poštivale neke epidemiološke mjere pa političari dolaze na rate dovodi u nezavidan položaj načelnika Glavnog stožera i načelnika Kopnene vojske koji ako se ne žele zamjeriti nikome moraju tamo dežurati kao na šanku.

Moraju doći sa mnom pa čekati Plenkovića pa čekati Jandrokovića… Mislim da ću im reći da ostanu doma. Da ih zaštitimo da ih ostavimo doma. Razmišljam o tome, sad ću razgovarati s ministrom. To je način da zaštitimo vojnike”, rekao je Milanović, kako prenosi N1.