MILANOVIĆ O BANOŽIĆU: “Vjerojatnu mu je neugodno da se priča da je lopov. Pa ‘ajmo to riješiti”

Danas se u Varaždinu hrvatske vojnike koji idu u misiju KFOR na Kosovo ispraćuje – dva puta. Prvo je vojnike ispratio ministar Banožić, a dva sata kasnije to je učinio predsjednik Milanović.

Predsjednik se odmah obrušio na ministra Banožića: “Oni (vojnici) jesu profesionalci, ali nema potrebe da stoje dvaput.. Onda to može zvati jednom vrstom sitne prevare, generalne probe, ali generalne zato jer su tu bili generali jer on je generalna sramata. Članovi obitelji nisu bili na toj farsi koju je organizirao na prevaru u zadnji tren. To je grozno, to je tako mizerna karakterna osobina”, rekao je Milanović.

“Imam džon obraz i meni nikada nije neugodno, ali mislim da sam na pravoj strani povijesti. Banožić nije izbačen iz protokola, ali pošto je on izbacio neke ljude iz službe, vi me pitate je li meni neugodno. Ovo možemo nazvati sramotom, tamo nisu bili članovi obitelji “, rekao je predsjednik Milanović, kako javlja N1.

“Nije mi neugodno, ali mi je žao. Tu su došli članovi obitelji, ali kad si ponavljač, onda je to jadno sve skupa. Vojnici su stajali sat vremena duže bezveze”, rekao je Milanović i prepričao kako ministar ni u Vukovar nije došao u sklopu protokola, ali se ugurao na fotografiranje.

“Tako je krao na testovima pa je svejedno bio ponavljač”, dodao je Milanović.

Milanović je rekao da su svi problemi u obrambenom sustavu sad došli na naplatu jer je “Plenković iz neke nedođije, ne mislim na geografsku, nego na mentalnu, intelektualnu nedođiju dove nekog momka ponavljača za ministra i čovjek se u jednom trenutku osjetio važan. Čovjek je muljao u ministarstvu, radio je kaznene radnje, u to je uvlačio službenice”.

“Ja ponovno pitam DORH il’ bombardujete il’ da krečimo? Jel’ čovjek kriv? Jel’ DORH ima osnovu za postupanje?”, rekao je Milanović.

“Ponavljam državnoj odvjetnici: Što je sa slučajem Banožić?”, zapitao se predsjednik i rekao kao je prošlo osam mjeseci. “Vjerojatnu mu je neugodno da se priča okolo da je običan lopov. Pa ‘ajmo to riješiti”.