MILANOVIĆ O BAČIĆU I BANOŽIĆU: Zabranit ću im ulaz u vojarne jer krše zakon

Predsjednik Zoran Milanović opet je prozvao ministra obrane Banožića zbog, kako je rekao, kršenja zakona jer je pomogao u upisu u ratnu školu saborskom zastupniku.

Izvor: Media servis

Milanović je upis HDZ-ovog saborskog zastupnika Ante Bačića u ratnu školu “Ban Josip Jelačić”, nazvao kaznenim djelom, jer u ratnoj školi nije mjesto saborskim zastupnicima, koji su po definiciji državni dužnosnici.

“Banožić je potpisao protuzakonitu odluku prema kojoj svog pulena Baću iz sabora šalje u ratnu školu HV. Ako se ne povuku, prijavit ćemo ih i osobno ću zabraniti ulazak takvim ljudima u prostorije Hrvatske vojske. Bit će njegova slika tamo bez obzira na to što je član Odbora za obranu. Bit će naređeno i zapovjeđeno da ne može ući u vojarnu jer to su kriminalci koji krše zakon. I to sad svi vide , a Plenković češe uho.”

Milanović je rekao da Banožić u kršenju zakona nije sam.

“Ovoga putra mu asistira Jandroković. Potpisao je dopis kojim predlaže saborskog zastupnika, dužnosnika u školu u koju mogu ići samo službenici i to sa 10 godina radnog staža, ako nisu vojnici. Tuf evo ti Baće.”

Milanović je rekao i da mu je u petak ravnatelj VSOA-e Ivan Kinder poslao zahtjev za razrješenjem te da ga je dobio i predsjednik vlade Andrej Plenković.

“Šta ćemo sad ? Čekat, dok HDZ ne iskoordinira koga bi htjeli za ravnatelja VSOA-e i to meni bace preko tarabe da potpišem. Može, u paketu s ostalim, sa svim onim što opstruiraju godinu dana.”