MILAN KUJUNDŽIĆ: Pobačaja mora biti što manje, a zabrane ništa ne rješavaju

Milan Kujundžić 1

Ministar zdravstva Milan Kujundžić prije prve sjednice Plenkovićeve Vlade kazao je kako ide raditi.

Izvješće: Media servis

Na pitanje je li se nadao ovakvoj funkciji, Kujundžić je odgovorio: “Nisam se ničemu nadao. Ja sam se samo gurao participirati u kreiranju hrvatske budućnosti, kakogod”, poručio je ministar Kujundžić.

Nakon što je HZZO objavio da je počeo s radom mobilnog portala za pacijente, preko kojeg se građani mogu naručivati kod svog liječnika, novinari su ministra zdravstva pitali ide li se dalje u realizaciju aplikacije ‘mobilni pacijent‘.

“Uvijek se prema novome bunimo, to je povijesna sociološka činjenica. Zaustaviti se živoga ne može. U početku bude otpora, sve što je dobro pomalo će usvajati i liječnici i pacijenti. Načelno, ne možemo zaustaviti proces,” dodaje Kujundžić.

Udruga U ime obitelji ispred zgrade Ustavnog suda obratila se javnosti. Rekli su da su predali su prijedlog ocjene ustavnosti Zakona o pobačaju. Ministar zdravstva Milan Kujundžić ponovio je da se zabranom ne može riješiti pobačaj.

“Više puta sam rekao, kada bi se zabranom riješio problem pobačaja, ja bih glasovao za zabranu. Međutim, zabrane ne rješavaju. Zadatak je ove vlade i svakoga čovjeka da je pobačaja što manje. Pomoći majkama u teškim trenucima, da imaju ona i dijete materijalnu sigurnost te pomoći duhovno i psihološki za odlučiti se ne učiniti pobačaj”, zaključio je ministar zdravlja Milan Kujundžić.

Komentiraj