MILAN BANDIĆ: U onom da se Bandića pošalje na klanje, da su ga se građani zasitili, nije se uspjelo

milan bandić

Nakon većine obrađenih listića, Milan Bandić uvjerljivo ulazi u drugi krug izbora za gradonačelnika Zagreba.

Izvješće: Kristina Bokanić

Najveći postotak osvojio je i u skupštini, s nešto više od 23 posto glasova. Iako je najavljeno da će se obratiti javnosti u 22 i 30, Bandić se u stožeru pojavio tek u ponoć.

“Stranka rada i solidarnosti je zajedno sa svojim koalicijskim partnerima relativni pobjednik na sve 4 razine izbora u Zagrebu. Za gradonačelnika, Gradsku skupštinu, vijeća gradske četvrti u 17 i 218 mjesnih odbora. To je ono što nam je bio cilj”, rekao je Bandić.

Čestitao je svima koji su prešli prag i pozvao ih na suradnju u Skupštini. Predlaže veliku koaliciju.”Osobno ću moliti i sve uložiti da napravimo veliku koaliciju u Gradskoj skupštini. Mislim da Zagreb to zaslužuje, a i gradonačelnik koji je u finalu za 6. mandat to zaslužuje”, istaknuo je Bandić.

Poslao je poruku i onima koji su, kako kaže, tvrdili da se Zagreb zasitio Bandića. “I ono što se htjelo uspjeti, a to je da se Bandića isporuči na klanje i da su Zagrepčani zasićeni Bandićem, to nije točno. Nego su moji protukandidati bili zasićeni sa mnom i ja ih razumijem i svima želim puno uspjeha u buduće, i onima koji nisu prošli u drugi krug i zahvaliti im na fer borbi i kampanji koju su vodili jer je za mene ta kampanja, u odnosu na 2013. bila ubod komarca”, zaključio je Bandić.