MEDVED IZ GLINE: Mobilne kućice dobit će svi potrebiti s područja potresa

Uz ministricu turizma i Sisačko-moslavačkog župana, u Glini je prvih 20 mobilnih kućica doniranih za stanovnike područja pogođenih potresom dočekao i ministar branitelja Tomo Medved, koji je zahvalio svim donatorima.

Izvor: Media servis

”Vodeći računa o tome da veliki broj ljudi, kojima su ili srušene ili oštećene kuće, ne žele napustiti svoje objekte ili ne mogu napustiti iz razloga što imaju svoje gospodarske djelatnosti i svoju stoku, izrazito je važan ovakav oblik potpore i pomoći.

Prepoznajemo najvažnije segmente pomoći. Naglašavam u manje od 48 sati evo 83 stambena objekta iz cijele Hrvatske dolaze ovdje u Glinu i šire područje Gline.

Vjerujem da ćemo u nekoliko dana pokriti cijelo područje Sisačko-moslavačke županije i dio Zagrebačke županije koji je stradao u potresu”, rekao je Medved.

“Već su definirane adrese, odnosno definirane su kuće pored kojih će se staviti ovi objekti i onog trenutka kako budu dolazili, za svaki objekt se zna gdje će biti pozicioniran i za koju će obitelj biti osiguran smještaj. Nažalost, oni ne mogu zamijeniti obiteljski dom i kuće koje su uništene, ali su sigurno bolje rješenje nego šatori i spavanje u autima.”

Komentiraj