MEĐIMURSKI HDZ: Procurili šalabahteri za pressicu – Milanović je siledžija, o Žalac samo ako pitaju

Što je slobodno govoriti s jedne strane, a stranačka stega s druge strane, pa i diktatura riječi, zorno je pokazao međimurski HDZ, kojeg vodi ministar Darko Horvat. Za pressicu su bili pripremljeni “šalabahteri” kako se ne bi skrenulo iz zadanih okvira.

Odlučili su se za teme o kreditnom rejtingu, Milanoviću, Plenkoviću, pandemiji…, kako piše regionalni.com. O pandemiji se npr. valjalo držati teze kako je “vlada pokazala što je snaga države. Nema drugih  aktera, nema te organizacije koja će nadomjestiti nezaobilaznu ulogu države u vrijeme ovakve  situacije” – tvrdi međimurski HDZ.

Napisali su o da Hrvatska kupuje “12 Rafaela”. Iako zvuči kao da ćemo se počastiti slasticom s okusom kokosa, vjerojatno se radi o tipfeleru jer se borbeni avioni koje će država kupiti zovu Rafali. “Nabavka 12 Rafaela. Time Hrvatska zaokružuje Tuđmanovu doktrinu izrečenu nakon veličanstvene pobjede u VRO – Hrvatska više nikada neće biti objekt, nego uvaženi subjekt i respektabilni čimbenik na međunarodnoj sceni”, napisali su.

Okviri izjava oko predsjednika Zorana Milanovića su:

– Vlada Andreja Plenkovića gradi, stvara, bavi se ozbiljnim  poslom NAJVAŽNIJI CILJ – izbjeći društveni raskol. Ne  dopustiti socijalnu frakturu. Za razliku od Vlade imamo  Predsjednika Republike koji to sve pokušava srušiti – lažima, manipuliranjem, uvredama.  Ustavni siledžija koji neovlašteno oduzima legitimitet  Vladi i Saboru, uz dosad neviđeno žrtvovanje admirala  Hranja od strane Predsjednika Republike – poručuju međimurski HDZ-ovci predsjedniku države.

Nisu u šalabahteru zaboravili ni bivšu ministricu Žalac, uz napomenu da se o njoj govori jedino ako bude pitanja:

– KOMUNIKACIJSKE TEZE ZA ŽALAC (*samo ako  bude pitanje). Za radnje koje poduzima USKOK, od izvida do podizanja  optužnice, za njihovu dinamiku i konačan ishod nije nadležna ni  odgovorna Vlada već isključivo tijela kaznenog progona. Na te radnje ne utječemo, ali podržavamo neovisan i učinkovit  kazneni progon svih onih za koje postoji sumnja da su počinili  kazneno djelo. (Suprotno porukama Milanovića, SDP-a i oporbe koji  su otvoreno govorili da izvršna vlast treba znati za tajne izvide i  nasrtali na neovisan rad institucija…) – piše u HDZ-ovom šalabahteru.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!