MEĐIMURJE ZNA I MOŽE: Kvalitetna hrana za školsku djecu – suradnja s domaćim OPG-ovima

U OSNOVNIM ŠKOLAMA ČIJI JE ŽUPANIJA OSNIVAČ OMOGUĆENI SVI PROSTORNI UVJETI ZA PRIPREMU KVALITETNIH OBROKA ZA NAŠE UČENIKE, DONESENA JE NOVA ODLUKA O KORIŠTENJU ŠKOLSKIH DVORANA, A S INVESTICIJAMA SE NASTAVLJA I OVE GODINE

Međimurska županija ponovo se istaknula kao jedna od najorganiziranijih u Hrvatskoj jer sve naše osnovne škole imaju prostorne uvjete za pripremu toplih obroka za sve učenike sukladno propisanom državnom pedagoškom standardu.

I dalje će se voditi posebnu brigu o djeci čije zdravstveno stanje zahtijeva prilagođenu prehranu, a od ravnatelja škola je zatraženo da u pripremi nutritivno najkvalitetnijih, kuhanih obroka za učenike surađuju s domaćim OPG-ovima i proizvođačima.

Od investicija su obnovljeni objekti područnih škola u Gornjem Hrašćanu i Donjem Vidovcu, okončana je prva faza izgradnje školske sportske dvorane OŠ Sveta Marija, uređeno autobusno ugibalište kod Osnovne škole Selnica, uređena je atletska staza kod OŠ Belica i prilazna cesta prema OŠ Strahoninec.

Pri kraju su radovi na sanaciji stolarije u školskoj sportskoj dvorani OŠ Štrigova te njezinim područnim odjelima u Prekopi i Železnoj Gori, u OŠ Goričan upravo se završava opremanje nove kuhinje, a u završnici su i dodatni radovi u Peklenici na sportskom školskom igralištu.

U Belici se uređuje ulaz u školu, a u OŠ Domašinec su obnovljeni kotlovnica i elektroinstalacije. Ubrzano se priprema projektna dokumentacija za izgradnju i dogradnju osnovnih škola i školskih sportskih dvorana te spremno čekamo natječaje iz EU fondova s ciljem stvaranja uvjeta za jednosmjensku nastavu u svim međimurskim školama.

Također je donijeta Odluka o smanjenju cijena najma školskih sportskih dvorana s namjerom da se dvorane što više koriste od strane udruga i građana, da se otvore prema zajednici te da se u njima održava što više manifestacija. Odluka će vrijediti od 15. siječnja, a podrazumijeva umanjenje cijena za korisnike sportskih udruga i sportsku rekreaciju za 50% od dosadašnje cijene. Također, općine će moći koristiti dvoranu bez naknade za manifestacije koje su od posebnog interesa za samu općinu.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!