MEDICINSKI TURIZAM: Osijek otvorio vrata Skandinaviji i svijetu za liječenje i uljepšavanje

Ilustracija
Ilustracija

Hrvatski liječnici uskoro neće biti zanimljivi Skandinavcima samo kao kvalitetna uvozna radna snaga, nego i kao liječnici od kojih se u samoj Hrvatskoj, pa tako i u Osijeku, može prema povoljnim cijenama dobiti vrhunska usluga.

Naime, mlada osječka poduzetnica, magistra prava i predavačica švedskog jezika Zrinka Stanić, došla je na ideju da svoje fluentno znanje švedskog jezika iskoristi, osim za već dobro razvijeno poslovanje u pogledu zapošljavanja u članicama EU-a, i za organiziranje medicinskog turizma u Slavoniji. Stanić preko svoje tvrtke organizira medicinski turizam za Skandinavce, ali u planu su joj i Rusi i rusko tržište.

“Ideja je da doktorima medicine i doktorima dentalne medicine u Hrvatskoj dovodimo pacijente iz Skandinavije. Već imamo potencijalne klijente koje bismo trebali zastupati iz polja stomatologije. Mogu se javiti i ostali stomatolozi i poliklinike zainteresirani za suradnju. Također tražimo i partnere iz polja plastične kirurgije, ginekologije, dermatovenerologije i ostalih privatnih praksi koje su pogodne za medicinski turizam. Uz medicinske usluge organiziramo i razgledavanje glavnog grada Hrvatske Zagreba, našeg predivnog Osijeka, posjet Plitvičkim jezerima, Kopačkom ritu, vinskim podrumima Baranje i etnoselima, kao i brojnim drugim atraktivnim mjestima i događajima”, kaže Stanić za Glas Slavonije.

Prema njezinim riječima, medicinske su usluge Skandinavcima mnogo povoljnije u Hrvatskoj pa im se isplate čak i nakon plaćenog puta, a kako smo dio EU-a i naši su liječnici iznimno cijenjeni u skandinavskim zemljama, imaju i puno povjerenje za dolazak u Hrvatsku, priča ova poduzetnica.

Inače, Zrinka Stanić posao je započela još prije nekoliko godina, i to kao posrednica u zapošljavanju naših liječnika u Švedskoj, Danskoj, Norveškoj, Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj.

Upravo su preko njezine tvrtke Incor do sada već brojni liječnici pronašli posao u inozemstvu. Naime, Incor je ekskluzivni zastupnik za Lireco AB i Personal International, tvrtke koje se bave zapošljavanjem medicinskog osoblja i drugog visokoobrazovanog kadra u zemljama članicama Europske unije te u Norveškoj i Švicarskoj.

– Upravo će se 24. i 25. travnja održati susret pod nazivom “Mogućnosti zaposlenja u EU za doktore i medicinsko osoblje”, s predstavnicima iz Njemačke i iz Švedske u Osijeku i Zagrebu, na kojem će se svi zainteresirani moći informirati o svim mogućnostima zaposlenja u nekoj od zemalja EU-a, Norveškoj i Švicarskoj, kao i svim dodatnim informacijama koje ih mogu zanimati. Susret u Osijeku održat će se 24. ožujka, prvo kao predavanje, a onda i kroz individualne razgovore s predstavnicima, za što su prijeko potrebne prethodne prijave na e-mail: info@incor.hr – napominje Zrinka Stanić.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!