MARKO VUČETIĆ: Prava je sreća što HVIDR-a nije zadužena za razvoj logičkog mišljenja

Iz HVIDR-e već nekoliko puta odašilju strijelice prema Miloradu Pupovcu, osuđujući njegove neke izjave, ali i prema vladi, tražeći da se raskine koalicija sa SDSS-om, čiji je Pupovac čelnik. U svemu tome je zanimljivo da je predsjednik HVIDR-e i zastupnik HDZ-a u Hrvatskom saboru Josip Đakić, koji podupire vladu.

Stoga nije nimalo čudno što se u javnosti postavlja itanje – što zapravo HVIDR-a na koncu želi. Odgovor na to pitanje možda ima saborski zastupnik Marko Vučetić, čije opservacije na tu temu prenosimo s Facebooka:

“Prava je sreća što Hvidra nije zadužena za razvoj logičkog mišljenja. Dakle, ako sam dobro shvatio, Plenković i HDZ ne valjaju zato što su u koaliciji s M. Pupovcem i SDSS-om, ali je sasvim u redu što je Đakić dio tog HDZ-a i član te koalicije.

Hvidra zapravo ne želi koaliciju SDSS-a s Plenkovićem i HDZ-om, nego koaliciju SDSS-a i HDZ-a u kojem je Đakić, jer bi, u suprotnom, pozvali svoje članove, koji su ujedno i zastupnici, da napuste ovu koaliciju.

Ok, shvatio sam, ali, priznajem, duže mi je trebalo nego shvatiti Heideggera”.

Podsjećamo, u utorak se o izjavama Milorada Pupovca oglasila i HVIDR-a. “Sramotni niz uvreda i kleveta protiv Republike Hrvatske i njenih građana, Milorad Pupovac, Vučićev potrčko, nastavlja i zadnjim intervjuom u slovenskom „Delu“ u kojim izjavama je potpuno razvidno da se radi o kontinuiranim ciljanim postupcima prizivanja duhova prošlosti i stigmatiziranja hrvatskih građana, uz poticanje na blaćenje vrijednosti Domovinskog rata i negiranje velikosrpske agresije, kojima se, bez ikakvih dosadašnjih zakonskih posljedica, krše hrvatski zakoni i Ustav, pod krinkom zaštite prava nacionalnih manjina”, ističe se u priopćenju.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/marko.vucetic.7921/posts/484796559035505″ bottom=”30″]