MARKO VUČETIĆ: Ne skrbi se o građanima tako da se zdravstvene radnike zatvori u Plenkovićevu ludnicu “kalkuliranog rizika”

Bivši saborski zastupnik Marko Vučetić komentirao je naputak HZJZ-a kojim se svim zdravstvenim radnicima ograničava kretanje, i to izvan radnog mjesta i radnog vremena.

O tome Vučetić na Facebooku piše:

Zadarska liječnica Bernarda Kaurloto upozorila je javnost na naputak Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kojim se svim zdravstvenim radnicima ograničava kretanje, i to izvan radnog mjesta i radnog vremena.

Razumljivo je da, dok se nalazimo na poslu, imamo različitu razinu sloboda, jer ne obavljamo iste poslove, ali je suludo da poslodavac nekome suspendira osobne i obiteljske slobode izvan radnog vremena.

Foucault je rekao da “ne dokazujemo vlastiti razum tako da susjeda zatvorimo u ludnicu”, isto tako država ne skrbi o građanima tako da zdravstvene radnike zatvori u Plenkovićevu ludnicu “kalkuliranog rizika”.

Političari, vi ste odgovorni za sve što se događa, vi i vaš kalkulirani rizik. Jasno vam je da vaše kalkulacije opstaju samo ako, Foucaultovim riječima rečeno, sve “susjede zatvorite u ludnicu”.

“Kalkulirani rizik” je spremnost na sve, samo da se ostvari cilj. “Kalkulirani rizik” je nebriga za druge i besramnost.

Komentiraj