MARIJANA PULJAK U SABORU: Jednom poražen, HDZ se više ne može oporaviti

Marijana Puljak poručila je na konferenciji za medije da se trebamo prestati zavaravati da jedino HDZ može i zna upravljati Hrvatskom, pojasnivši da je za 70 posto javnosti HDZ-ova Hrvatska – promašena Hrvatska. Naime, iako je HDZ izrežirao sebi takav sustav da i s podrškom od 30% može opstati i dominirati, jednom kada je poražen, više se ne može oporaviti.

„Ova zemlja podijeljena je na dvije Hrvatske: onu koja podržava HDZ iz nužnosti ili straha za svoju egzistenciju i plješće velikom vođi te drugu, koja želi vidjeti promjene. Ova druga Hrvatska je umorna od njihovih laži. Toliko umorna da više uopće ni ne sluša što Andrej Plenković ima za reći“, poručila je na konferenciji za medije saborska zastupnica Centra Marijana Puljak.

Istaknula je kako se trebamo prestati zavaravati da jedino HDZ može i zna upravljati Hrvatskom, pojasnivši da je za 70 posto javnosti HDZ-ova Hrvatska – promašena Hrvatska. Naime, iako je HDZ izrežirao sebi takav sustav da i s podrškom od 30% može opstati i dominirati, jednom kada je poražen, više se ne može oporaviti.

„Dobar primjer imamo upravo sada u Splitu. Nakon što je u Splitu HDZ izgubio na izborima pokazalo se što je, nestali su i u potpunom su rasulu. Nitko u Hrvatskoj danas ne zna tko je predsjednik splitskog HDZ-a, a Split je drugi najveći grad u Hrvatskoj. To znači da kada se, unatoč dobrim anketama, HDZ jednom probije oni postaju ništa. Razbijena vojska. Zato se ne smijemo bojati HDZ-a, ta stranka je samo tigar od papira“, poručila je zastupnica Centra, dodajući da se jednom kada pobjedimo HDZ ništa neće dogoditi. „Sunce će i dalje izlaziti na istoku, a Hrvatska neće stati. Naprotiv, ići će naprijed jer će se rijašiti okova korupcije i klijentelizma“, rekla je Puljak.

Osvrnula se i na jučerašnje podnošenje godišnjeg izvješća Vlade u Saboru, rekavši da se upravo u tom trenutku pokazalo da je, kada oporba ima jedan cilj, Andrej Plenković potpuno nebitan. „Oporba mu je pokazala gdje mu je mjesto, a građani to isto svakodnevno pokazuju i to trebaju finalizirati na izborima. Nitko se danas ne pita koje smo to Plenkovićeve rečenice jučer propustili, o čemu je uopće govorio, što to građani nisu čuli. Toliko je nevažan“, zaključila je zastupnica.