MARAS PORUČIO SOKOLU: Ušli ste u Sabor sa 400 glasova – ja sam dobio gotovo 40 puta više!

U rubrici ‘Dvoboj’ Točke na tjedan na N1 televiziji, uoči izbora za Europski parlament, žestoko su raspravljali SDP-ov Gordan Maras i HDZ-ov Tomislav Sokol.

Na pitanje je li kampanja startala s trivijalnim pozicijama, jer se malo priča o europskim temama, a više o prepucavanjima, prijavama Etičkom povjerenstvu, Sokol je za N1 odgovorio: “Ne bih generalizirao. Činjenica je da gospodin Maras već dugi niz godina radi na redikulizaciji naše političke scene. Da se koristi trikovima kojima sam se ja koristio u drugom razredu osnovne škole da bih privukao malo medijske pažnje. To mu nekad uspije, nekad ne uspije, ali takva medijska pažnja nije ono što našim građanima treba i nije način na koji bi se politička kampanja trebala voditi. HDZ cijelo vrijeme govori o svom programu, vrlo konkretno i detaljno. Obilazimo sve županije, razgovaramo s građanima, ne bavimo se cirkusima kao kolega Maras. Što se tiče njegovog načina djelovanja, Etičko povjerenstvo, u kojem je jednaki broj oporbe i vladajućih, a predsjednik je predsjednik HAZU-a, utvrdilo je da gospodin Maras uporno krši izborna pravila i radi cirkus.”

Maras je odgovorio oštro u svom stilu:  “Gospodin Sokol mora biti vrlo precizan. Ako kaže da je nešto cirkus, onda kada predsjednik njegove stranke i premijer Republike Hrvatske napravi još goru stvar, onda je to još veći cirkus nego što je bio ranije. Ali gospodin Sokol se ne može na taj način odnositi prema svom predsjedniku stranke jer je isključivo radi njega treći na listi, jer je ušao u Sabor s 400 preferencijskih glasova u svojoj izbornoj jedinici i on svojim dosadašnjim političkim radom nije ničim zaslužio to mjesto, osim odlukom premijera Plenkovića. Za razliku od mene, koji sam prisutan već 20 godina, a na zadnjim izborima sam dobio skoro 40 puta više glasova nego gospodin Sokol.”