MARAS MARIĆU: Kako si dobio kredit? Ministar financija za MS: Sve je po zakonu

gordan maras

Sabor je i jutros rad započeo stankom. SDP-ov Gordan Maras upozorio je na, kako tvrdi, paraliziranost Vlade koja suočena sa nizom problema nema koncepciju za njihovo rješenje.

Osim što smo odlukom arbitražnog suda u Švicarskoj izgubili zahtjev za naknadu troškova, što će Hrvatsku koštati 210 milijuna kuna, ne zna se ni što će biti s Agrokorom, a INA je u potpunosti pala u drugi plan, upozorava Maras.

“Gospodine Plenkoviću, ovo nije diplomacija. Malo ćemo pričati, pojest ručak, odmoriti kod kuće i navečer ćemo ići na domjenak. Ovdje se očekuju nakon toga što obećate nešto da se to i izvrši. Još jednom podsjećam, sedam mjeseci Plenkovića oko INA-e, niti ‘a’, niti ‘b’, niti od Mosta koji je nadležan u Vladi za energetiku”, istaknuo je SDP-ov Maras.

Kada je u pitanju ministar financija Zdravko Marić SDP će zahtjev za njegovim opozivom uputiti uskoro, kada se stvori kritična masa, istaknuo je Maras. Napomenuo je da je uz Agrokor na površinu isplivala još jedna stvar.

“Pozivam sve da ispitaju povlašetni kredit ministra Marića koji je dobio u HPB-u 2010. godine. Kao predsjednik Nadzornog odbora dobio je kredit koji je namijenjen povlašteno, isključivo za zaposlenike HPB-a. Kako to da dužnosnici i ministri u Vladi RH mogu dobivati kredite u državnim bankama koji obični građani i svi ostali koji žive u Republici Hrvatskoj ne mogu dobiti”, rekao je Maras.

Ministar financija Zdravko Marić za Media servis je poručio da je sve bilo prema tada važećem pravilniku, kao i da je to naveo u svojoj imovinskoj kartici.

Komentiraj