LIGA NACIJA: Hrvatska u dramatičnim sekundama dobila Španjolsku 3:2

Podijelite članak

kramarić

U Ligi nacija u Maksimiru u Zagrebu, pred 32.000 gledatelja, igrala je Hrvatska protiv Španjolske od koje smo u prvoj utakmici izgubili u Elcheu s velikih 6:0.

Hrvatska je dobro krenula i u 6. minuti Perišić je sjajno prošao po lijevoj strani, pucao i pogodio stativu.

U 14. nova prilika za Hrvatsku. Perišić šalje nisku oštru loptu na drugu stativu, ali nažalost Kramarić kasni par centimetara da gurne loptu u prazan gol.

Hrvatska ima više loptu, ali Španjolci su opasni kad napadnu. Srećom bez izrazite prilike. Onda u 29. minuti velika pogreška Kalinića, koji je loše ispucao loptu i pogodio Rodriga u glavu, ali srećom ništa se opasno nije dogodilo.

Prema kraju poluvremena Španjolci sve bolji. Pletu pred našim golom. Od noge do noge. Cijele dvije minute ne možemo do lopte. I onda u 45. minuti sjajna prilika za Španjolce. Modrić neoprezno gubio loptu na 25 metara od gola, Isco tuče, ali Kalinić dira loptu i odbija u korner.

U nastavku u 50. minuti velika pogreška Brozovića koji gubi loptu i Iago Aspas i Isco su krenuli prema golu, ali srećom nisu uspjeli u sjajnoj prilici.

I onda 1:0 Kramarić u 54! Iskoristio je veliku pogreške španjolske obrane i rutinski probio De Geu! Ali radost je trajala samo dvije minute. Isco je prošao po lijevoj strani i gurnuo u sredinu gdje Ceballos u duelu s Vrsaljkom zabija za 1:1.

Vrsaljko igra rukom u padu
Vrsaljko igra rukom u padu – kazneni udarac za Španjolsku

U 61. dvije prilike za nas. Perišić sjajno ubacuje, ali Ramos čisti ispred Kramarića. potom Rakitić izigrava španjolsku obranu, ali gađa daleko kraj gola.

Španjolci uzvraćaju, živimo opasno. U 62. Iagu Aspasu lopta dolazi na sedam, osam metara iskosa, no srećomudarac zaustavlja greda.

I onda 2:1 Jedvaj u 69. minuti. Modrić je fantastičnim centaršutom našao Jedvaja na drugoj stativi, koji glavom pogađa za zgoditak. I odmah u 72. strašna prilika. Brozović daje Rebiću koji sam ide na De Geu, ali loše puca i španjolski golman odbija u korner.

U 78. Vrsaljko igra rukom u kaznenom prostoru, a Ramos zabija s bijele očke za 2:2. Osvetio nam se Rebićev promašaj. Onda u 86. sjajna prilika za nas. Kramarić je vukao kontru 50 metara i umjesto da dodaje sjajno postavljenom Perišiću, ide sam i bude blokiran.

Strašan pritisak Hrvatske u zadnjim sekundama. Brekalo tuče s 15 metara, De Gea brani, ali tamo je Jedvaj koji sprema loptu u gol za 3:2! Pobjeda u sudačkoj nadoknadi u 93. minuti za 3:2.

 

 

 

Komentiraj