LICE NAPADAČA: Ima 20 godina i balkanske korijene – bio u zatvoru zbog terorističkog udruživanja

Nakon terora i krvoprolića u Beču potvrđeno je da je napadač 20-godišnjak koji ima državljanstvo Austrije i Sjeverne Makedonije. Imao je kriminalni dosje zbog terorističkog udruživanja.

Krajem travnja 2019. osuđen je na 22 mjeseca zatvora zbog pokušaja da ode u Siriju i pridruži se snagama Islamske države. Na slobodu je pušten 5. prosinca te je smatran mlađim punoljetnikom zbog čega mu se sudilo prema zakonu za mladež, piše Kronen Zeitun.

Urednik austrijskog tjednika Falter na svojem je Twitteru objavio navodne detalje o napadaču – piše da je riječ o 20-godišnjem Kurtinu S. rođenom u Beču. Tvrdi da je mladić albanskih korijena te da su mu roditelji iz Sjeverne Makedonije, kao i da je poznat austrijskim obavještajnim službama.

Iz ministarstva unutarnjih poslova potvrdili su kako je zasad u sklopu istrage pretraženo 15 kuća i uhićeno više osoba, piše Kleine Zeitung.

Austrijske vlasti proglasile su trodnevnu žalost. U cijeloj zemlji točno u podne bit će održana minuta šutnje za sve stradale u sinoćnjem krvavom napadu. Zastave ispred brojnih institucija su na pola koplja. Učenici i osoblje škola počast žrtavama odat će u srijedu ujutro prije nastave. 

“Republika Austrija je bila, jest i uvijek će biti nacija raznolikosti, dijaloga i međusobnog uvažavanja. Događaji u ponedjeljak potresli su cijelu zemlju“, poručila je austrijska vlada u priopćenju.

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *