LEGENDARNI KAPETAN: Srna o životu bez oca, problemima Neretve, autobiografiji…

DARIJO SRNA: Kada čujemo himnu, umora nema, prođu te trnci i ideš u boj, u boj, za narod svoj Darijo Srna, slavni hrvatski nogometaš i već neko vrijeme bivši reprezentativac dao je veliki intervju Sportskim novostima, a pričao je o tome kako se nosi sa životom bez oca, o velikim problemima koji su snašli njegov matični klub Neretvu iz Metkovića, ali i o tome čime se još bavi uz igranje nogometa za ukrajinski Šahtar.

“Piše se priča o mojoj karijeri i životu. Kada ćemo je zgotoviti vidjet ćemo. Ono što želim to je da ona realno prikaže fantastične doživljaje od kada sam po prvi put zaigrao nogomet u mom Metkoviću pa do trenutka objave. Mislim da je to lijepo uokviriti u jednu knjigu koja će se sa zanimanjem čitati od početka do kraja. Želim i mladim ljudima približiti karijeru profesionalnog nogometaša, od toga kako se uopće krene s nogometom, što sve treba učiniti i kako se stvari trebaju poklopiti da se uspije”, rekao je Srna i nastavio:

“Ta će knjiga biti kao jedno dobro iskustvo onima koji ga sami tek trebaju stvoriti”, rekao je.

Nažalost, njegov matični klub Neretva iz Metkovića je u ogromnim problemima – prijeti mu gašenje!

“Strašno mi je krivo što se događa u matičnom klubu gotovo svih članova moje obitelji. Dijete sam Neretve kao i svi Metkovčani koji su na ovaj ili na onaj način vezani uz klub i njegovu dugu tradiciju. Sve što se može učiniti u okvirima zakona i poštenih odnosa da klub opstane, ja sam za. Svima nama iz Metkovića je Neretva kao Manchester United”, kazao je Srna u razgovoru za Sportske novosti. Potvrdio je bivši kapetan Vatrenih da mu fali reprezentacija, ali ostaje pri stavu da se neće vratiti.

“Kada sam jednom obznanio tu odluku, a mislim da je bila pravovremena i ispravna znači da sam je dugo promislio. Hrvatska mi je uokvirena prelijepa priča. Fale mi Vatreni, ali to je normalno. Pa falit će mi i za deset godina! No, zaključimo tu priču – nitko i ništa nije vječno”, kazao je Srna i za kraj se vratio na to kako je živjeti bez oca. Prošlo je već dosta od njegove smrti.

“Svi smo mi obični smrtnici i iskusimo takve teške, ali u životu neizbježne traume. odlazak mog oca ostavio je ogromnu prazninu u mom životu, kao i kod svih obitelji. Više nikada neće biti isti kao prije. To su prirodni procesi i kao obitelj se nosimo s njima kao i svi drugi ljudi u sličnim situacijama. Majka se dobro drži, braća također. Svi smo stalno u kontaktu. Sa suprugom i djecom imam svoj štit. Oni me ččine staloženim i mirnijim u prihvaćanju svih životnih stvarnosti”, zaključio je legendarni kapetan hrvatskih nogometaša.

Komentiraj