LAŽNE VIJESTI: Češki mediji uznemirili turiste – plaže u Istri prekrivene ljigavim želeom!

Lažna vijest da su hrvatsku obalu preplavile meduze koje bi mogle ugroziti turističku sezonu posljednjih se dana masovno pojavljuje u češkim medijima.

Jedan je češki magazin otišao toliko daleko da je naveo kako su plaže u Piranu, Savudriji, Umagu, Poreču, Vrsaru i na cijeloj talijanskoj obali regije Friuli Venezia Giulia “prekrivene prozirnim ljigavim želeom”. Uz to je istaknuto da se trenutno ne isplati posvuda planirati odmor.

Lažna informacija o poplavi meduza uznemirila je goste iz Češke i Slovačke te su Turističkoj zajednici Istarske županije poslali upite.

Direktor tamošnje Turističke zajednice Denis Ivošević rekao je za Glas Istre kako je ovog tjedna poslano priopćenje češkim i slovačkim medijima o stvarnom stanju u Jadranu.

Ivošević pretpostavlja da je netko iz Češke u našim medijima uočio da su se ribari žalili na masovnu pojavu meduza ove zime i tu vijest prenio sa zakašnjenjem, tumačeći to na potpuno pogrešan način.

Zaključio je kako nema nikakve opasnosti za kupače te da je vijest o masovnoj pojavi meduza na istarskoj obali izmišljena.