LAZAR GRUJIĆ: Mladi iseljavaju kada vide ovakve redikule na političkoj sceni

grujić, pernar

Razmimoilaženje i prijepori između dvije vodeće osobe na hrvatskoj političkoj sceni (predsjednika hrvatskog sabora tu ne računamo iz svima dobro znanih razloga) poprimaju neuobičajene razmjere, kaže u svom osvrtu Lazar Grujić, predsjednik Stranke umirovljenika.

Grujuć potom nastavlja: “Bez diplomatske uvijenosti i očekivanog bontona, političke obazrivosti ili suzdržanosti ali i državničke odgovornosti izmjenjuju se niski udarci. Više je nego očigledno kako  je na djelu strateška igra vanjskih sila i faktora o čemu je napisao i knjigu general Domazet. Zbog čega je upravo sada eskalirao sukob možemo zaključiti iz događanja na svjetskog političkoj sceni.

Iz pojedinih krugova omalovažavani i ismijavani predsjednik SAD-a, uspio je sklopiti sporazum sa Sjevernom Korejom što nije uspjelo ni nobelovcu za mir Obami. S druge strane  isti predsjednik otvoreno kritizira EU kao sporu, neučinkovitu i birokratiziranu političku tvorevinu koja je svrha samoj sebi. Promatrajući ovu činjenicu samo u svjetlu europskih komisija čije članove ne biraju birači, a imaju veći utjecaj  od članova parlamenta  jednostavno je zaključiti kako se radi o lobističkom pristupu vođenja EU politike. Stoga se europski vlastodršci unaprijed boje  svakog  istupa  i poteza Trumpa jer gube svoje pozicije i put prema  europskoj  vladi.

Nešto  smo o tome mogli čuti  i u jučerašnjoj emisiji Otvoreno u kojoj je ipak čini nam se bio najveći dobitak, ako ga uopće tako možemo nazvati, istup zastupnika Živog Zida. Toliko  skroman vokabular, ponavljanje jednih te istih fraza, nekonzistentnost izrečenih floskula, pokazali su potpunu inferiornost govornika u okruženju znanstvenika i obrazovanih sugovornika. Stoga nije čudno da se mladi iseljavaju iz Hrvatske kada vide ovakve redikule na političkoj sceni, a koji im kroje sudbinu i život svojim odlukama i zakonima.

U svemu tome upozorenje koje je pristiglo iz Europske komisije, koje ipak moraju nešto raditi, o crnoj budućnosti hrvatskih mirovina nije uzbudilo našu javnost. Kao što više krađa od milijun kuna nikoga ne iznenađuje pa čak niti sudske institucije koje se trgnu tek nakon otuđenih desetak i više milijuna kuna. U stvari reagirao je ministar Pavić nemuštim odgovorom o potrebi produžetka rada za dobivanje mirovina kao da je većina prijevremenih umirovljenika svojom voljom otišla u mirovinu.

Umjesto da je uvaženi ministar prihvatio prijedlog Stranke umirovljenika i aktivirao za sezonske radove umirovljenike ne bi bilo sada problema s nedostatkom radne snage. Time želimo naglasiti kako nam ipak za naše nedaće nisu krive samo borbe između eksponenata vanjskih političkih faktora već i korumpirana, nesposobna, neinventivna  i sebična vlastita politička oligarhija na čelnim funkcijama u našoj državi.

Ironija je pri tome kada takvi paraziti okrivljuju druge za sadašnju situaciju i stvaranje države u rukama mafijaša i stranih interesnih skupina, a najlakši je način da se toga riješimo napuštanje ove maligne tvorevine za koju su nažalost mnogi dali svoje živote, zdravlje ili dijelove tijela. No mi u Stranci umirovljenika ne biramo najlakši način i sigurno možete računati i nadalje na naše aktivnosti samo s jednim ciljem, a to je boljitak svih građana, a ne pojedinih elita jedine nam domovine!”

 

 

 

Komentiraj