KUŠČEVIĆ OPTUŽUJE: Hasanbegovićevi su nastupi pridonijeli zabrani mise na Bleiburgu

“Vidim da se Hasanbegović priključio komunikacijskom trendu tzv. fake news”, rekao je ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević u razgovoru za Večernji list.

Optužio je bivšeg kolegu iz stranke, a sada saborskog zastupnika stranke Neovisni za Hrvatsku, Zlatka Hasanbegovića, da je pridonio odluci Koruške biskupije da se zabrani misa na Bleiburgu.

Kuščević je rekao: “Upravo je HDZ predložio i podržao vraćanje pokroviteljstva Hrvatskog sabora nad Bleiburgom. Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković izričito podržava održavanje komemoracije, a bojim se kako su upravo nastupi Hasanbegovića pridonijeli takvoj odluci Koruške biskupije”.

Dodao je kako se na Bleiburgu obilježava stradanje stotina tisuća nedužnih žrtava pogubljenih na raznim križnim putovima od strane zločinačkog komunističkog režima. “Sigurno da hrvatski narod ima pravo obilježavati tu tragediju. Koliko sam upoznat, u tijeku su pregovori između biskupija o modalitetu održavanja komemoracije do koje će, vjerujem, doći te se nadam da ću i ove godine nazočiti komemoraciji u Bleiburgu”, rekao je Kuščević za Večernji list.