KRSTIČEVIĆ O OSTAVCI: “Ja sam ministar obrane i bit ću dok me Sabor ne razriješi!”

Podijelite članak
Damir Krstičević (Foto: Facebook)
Damir Krstičević (Foto: Facebook)

Damir Krstičević jučer je podnio ostavku na svoje mjesto ministra obrane, a danas je održao konferenciju za medije na kojoj je komentirao ostavku.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević danas se susreo s ministricom obrane Talijanske Republike Robertom Pinotti, a po završetku bilateralnoga sastanka dali su izjave za javnost.

Na početku je zahvalio ministrici na dolasku i izrazio zadovoljstvo zbog posjeta koji je prvi posjet nekog ministra iz talijanske vlade od 2004. što vidi kako potvrdu prijateljskih odnosa.

“Želim zahvaliti kolegici Roberti Pinotti. Prvi moj sastanak je bio susret s Pinotti u Bruxellesu i odmah smo uspostavili odličnu suradnju. Obećala mi je tada da će doći u RH i drago mi je da je kod nas. Ova posjeta je potvrda naših prijateljskih odnosa i naše odlične suradnje u području obrane”, rekao je Krstičević.

Potom se osvrnuo na požar:

“Želim zahvaliti mještanima, vatrogascima, pripadnicima vojske i policije ne gašenju požara i na jednoj ogromnoj solidarnosti… Iz ovoga trebamo naučiti lekcije kako bi naši sustavi bili još bolji”.

Rekao je i kako suosjeća s Italijom u kojoj su također požari.

Na pitanje o ostavci Krstičević je rekao:

“Ja sam ministar obrane i bit ću dok me Sabor ne razriješi…To pitanje je zanimljivo ja sam ministar obrane dok me Sabor ne razriješi, ali bio sam uvijek otvoren prema vama.

Dat ću sve odgovore, ali dopustite da sada uvažena kolegica i ministrica obrane…

Mislim da je sadržaj sastanka bitan, a ovo ostalo – mislim da je sve jasno. Ja i premijer razgovaramo i razgovor nas dvojice javnost će biti na vrijeme upoznata”, rekao je Krstičević.

U međuvremenu Jutarnji list neslužbeno prenosi izjavu Krstičevića sa kolegija Ministarstva obrane s pomoćnicima, te vojnim zapovjednicima:

“Ostajem ministar obrane. Davanjem ostavke želio sam malo prodrmati sustav da se zna tko je tko”.

 

Komentiraj