KRENUO ADVENT U ZAGREBU: Gradom se šire pozitivne vibracije veselja i zabave

Zapaljena je prva adventska svijeća na Trgu bana Jelačića u Zagrebu i obilježava se tako početak još jednog pandemijskog Adventa u Zagrebu, nešto drugačijeg u odnosu na onog na kakvog smo inače navikli.

Izvor: Media servis

Ipak, građani će u nizu različitih programa moći uživati sve do 7. siječnja, a mi smo provjerili što sve očekuje građane i što građani očekuju od Adventa u Zagrebu.

Blagdansko raspoloženje, miris kuhanog vina, čaja s cimetom, miris kolačića i ostalih božićnih delicija već se proširio gradom. Bogata gastronomska ponuda samo je dio onoga što, unatoč pandemiji, nudi ovogodišnji Advent u Zagrebu. Posjetitelje očekuje i više od 120 koncerata, programa i izložbi, ali i preko 15 ukrašenih lokacija diljem grada.

U Adventu sudjeluju i mnogi zagrebački muzeji. Predstave će se održati u Hrvatskom narodnom kazalištu, kazalištu Gavella u Tunelu Grič. Bit će tu još i projekt Ilica Q‘ART, Advent Run, Advent u Vidri, itd. Građani su nam otkrili i u kojim će dijelovima Adventa ove godine posebno uživati.

Za razliku od prijašnjih godina, Zagreb je ove godine izgubio jednu blagdansku čar – posjetitelji, naime, neće moći klizati na Tomislavcu, a na Zrinjevcu gdje bi se kroz nekoliko desetaka minuta trebale upaliti adventske lampice, neće biti kućica. Naglasit ću da će kućica ipak biti na pet gradskih lokacija: Trgu bana Jelačića. Europskom trgu, Bogovićevoj i Gajevoj ulici te na Storssmayerovom šetalištu. Uvodi se i šest novih programa. Direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martini Bienenfeld.

“Dakle, ove godine Turistička zajednica Grada Zagreba, osim najužeg centra Grada, za Advent otvorila i jednu novu os. Širimo se sa našim lokacijama prema zapadnom dijelu grada. Dakle, opet jako mnogo zanimljivih i lokacija i punktova, ali i samih programa kroz čitavo vrijeme našeg Adventa koji će završiti sa Novom godinom i ulaskom u 2022.”

Poseban je naglasak ove godine stavljen na kulturno-glazbena događanja. A kako je pala odluka da nas ove godine kroz grad ne pozdravljaju standardno orašari, već niz različitih igračaka?

“Osmislili smo u Turističkoj zajednici da bi one trebale sve nas, i velike i male, vratiti u ono prekrasno vrijeme i momente kada ispod bora otvaramo naše poklone. To su uglavnom prekrasne igračke koje nas oduševljavaju. Ovom bih se prilikom zahvalila i našem dizajneru Zoranu Đukiću. Te igračke ćemo svi moći vidjeti na deset lokacija u Gradu Zagrebu.”

Na kraju bih još dodao da detaljne informacije o svim programima, ali i brojne druge aktualne informacije građani mogu potražiti na internetskoj stranici www.adventzagreb.hr.