KRENULA TREĆA OPCIJA: Predstavio ju je čelnik Branimir Bunjac, uspješni saborski zastupnik

Branimir Bunjac, nekadašnji vrlo radišni saborski zastupnik, koji je otvoreno govorio o svim gorućim problemima u Hrvatskoj, predstavio je novu političku platformu Treća opcija.

Treća opcija je politička inicijativa za parlamentarne izbore, koja već na početku okuplja nekoliko stotina članova iz svih dijelova Hrvatske, a vodi je dr.sc. Branimir Bunjac.

Cilj Treće opcije je okupiti sve neovisne pojedince i grupacije koji žele istinske reforme u Hrvatskoj, odnosno protive se naizmjeničnoj vladavini HDZ-a i SDP-a koja traje već puna tri desetljeća.

Spremni su i na suradnju sa svim srodnim platformama. U osnovi programa Treće opcije su povećanje standarda hrvatskih građana i borba za transparentnost institucija.

treća opcija, bunjac

Cilj im je značajno povećati najniže plaće i mirovine, sniziti poreze, osobito prireze i trošarine, ukinuti parafiskalne namete poput HRT pristojbe, dopunskog osiguranja i drugih.

Zalažu se za zajamčenu minimalnu mirovinu u iznosu 3200 kuna, kao i pravo umirovljenika da dijelom zadrže mirovinu umrlog partnera. Osobito se protive bilo kakvom oporezivanju mirovina.

Kroz transparentnost institucija misle suzbiti korupciju, osigurati funkcionalnost javnih nabava i natječaja i omogućiti građanima pošteno sudjelovanje u procedurama, umjesto da se odluke donose u paralelnim i tajnim strukturama.

Komentiraj