KOVAČIĆ IZ TABORA VATRENIH: Pričao o Realu, Mandžukiću, Rakitiću i Islandu

Podijelite članak

VIDEO: MATEO KOVAČIĆ - Protiv Španjolske idemo u lov na sva tri boda U svoje prve dvije sezone u Real Madridu, Mateo Kovačić osvojio je dvije Lige prvaka, a prije nekoliko je dana u Cardiffu pao Mandžukićev i Pjacin Juventus (4:1).

“Žao mi je Juventusa, pogotovo Mandžukića, ali to je nogomet – ne mogu uvijek svi pobijediti. Mi smo, naravno, sretni što smo opet osvojili Ligu prvaka i sada svi zajedno idemo dobiti Island i povećati prednost u kvalifikacijama za SP. Nema nikakvog zadirkivanja, maksimalno se poštujemo i profesionalci smo”, prepričao je Kovačić.

“Mislim da mi je druga sezona bila osjetno bolja od prve, između ostaloga i zato što sam prošao kompletne pripreme s momčadi. Nije lako nametnuti se, Real Madrid je vrhunska momčad, uzastopni osvajač Lige prvaka, ali mislim da je bilo mnogo pozitivnoga u mojoj sezoni i sretan sam zbog toga”, smatra hrvatski veznjak.

U Reykjaviku će vezni red Vatrenih biti oslabljen za neigranje dokapetana Ivana Rakitića.

“Rakitić će sigurno nedostajati, on je vrhunski igrač, ali koga nema – bez njega se može. Ima nas mnogo koji možemo uskočiti i izbornik će tijekom narednih treninga donijeti odluku”, kaže Kovačić za portal HNS-a.

Islanđani su u prvom dijelu kvalifikacija Zagreb napustili praznih ruku (2:0).

“Island je dobra, čvrsta momčad, to se vidjelo i prošle godine na Maksimiru i u prijašnjim kvalifikacijama za SP. No, mi smo spremni, fizički i psihički smo fenomenalna momčad”, zaključio je.

Komentiraj