KOSOR O ZAZIVANJU PADA VLADE: I Grabar Kitarović je pisala Milanoviću da ode zajedno s Vladom

Bivša premijerka i čelnica HDZ-a Jadranka Kosor gostovala je na N1 televiziji gdje je među ostalim komentirala da je neviđeno da predsjednik Zoran Milanović zaziva pad Vlade.

“Ne, nije izvan svih okvira, ja sam imala priliku, a i mogu reći i čast i zadovoljstvo kohabitirati s dva predsjednika, prvih 6 mjeseci s Mesićem pa s Josipovićem. Posebno spominjem Mesića jer su naši odnosi bili izuzetno napeti nakon izbora, jedno vrijeme nismo ni razgovarali”, rekla je Kosor za N1 i dodala:

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je odmah, neposredno nakon što je došla, napisala pismo Milanoviću gdje mu kratko i jasno napomenula da je najbolje što može napraviti za Hrvatsku da da ostavku i odu on i njegova Vlada. Nakon toga ju je u jednom intervjuu Nataša Božić upozorila da ne može to raditi.

Sjećate se jednog bizarnog trenutka kada je ona upala u Mnistarstvo poljoprivrede jer je bila nezadovoljna postupanjem, a ministar je izašao na stražnja vrata? Ona je na licu mjesta htjela rjašavati neke probleme s nekim kravama. Bilo je toga, a da ne kažem oko njezinog odnosa s premijerom Tihomirom Oreškovićem. Jesmo li zaboravili one neviđene scene oko toga da ona šalje nalog i potpis za smjenu šefa SOA-e Dragana Lozančića?

To stavljam isto u širu sliku jer je to pritisak na predsjednika Vlade, gdje ona potpisuje smjenu Dragana Lozančića, a da to premijer u tom trenutku još ni ne zna. Sve to kada se zbroji završava padom Vlade koju ruši HDZ, gdje se među ostalim navodi i činjenica oko SOA-e. Mi do danas nismo saznali razloge zboj kojih je Lozančić smijenjen. Ako se ogriješio o zakon, onda je morao odgovarati i završiti na sudu. A ako nije, onda se i dalje otvara pitanje što se zapravo dogodilo i o kakvom se političkom pritisku radilo. Vladajuća većina nije prihvatila izvješća nadležnih državnih institucija i ostaje taj politički dojam da se taj slučaj ostavlja na nekom tinjanju”, kaže.