KORONAVIRUS U HRVATSKOJ: Ministar turizma Cappelli o popuštanju mjera

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj imamo 6 novozaraženih, ukupan broj je 2243, rekla je Maja Grba-Bujević na pressici Stožera.

Novooboljeli dolaze iz Brodsko-posavske 4, Osječko-baranjske 1 i Splitsko-dalmatinske 1.

Od jučer su preminule dvije osobe, muškarac 1963. godište iz KBC-a Split, i u Klinici za infektivne bolesti, muškarac 1977. godište. Ukupno je preminulo 99 ljudi.

Dosad je testirano ukupno 59.911 osoba. Hospitaliziranih ima 15 manje, što znači da su u bolnici 102 pacijenta, od kojih je pet na respiratoru. Ukupan broj od ozdravljenih je 2011, a ukupno su na današnji dan bolesna 132 pacijenta. U samoizolaciji je 471 osoba.

“133 je aktivno bolesnih u RH. Što se tiče današnji novoboljelih organizirali smo dolazak radnika iz Švedske, dva su pozitivna. Imamo pet radnika povratnika iz Njemačke. Imamo jednu novooboljelu osobu u Osječko-baranjskoj. Stvari su pod kontrolom”, kazao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Ministar turizma Gari Cappelli govorio je o popuštanju mjera. “Turisti dolaze. Imamo pojačan dolazak iz Slovenije”, kazao je ministar.

“Bilo je puno upita o pojedinim segmentima turizma. Mi smo se sa svim službama dogovorili u detalje. Hoteli se pomalo otvaraju. Vidjeli ste pojačani dolazak ljudi, naročito iz Slovenije. Do 27. svibnja napravit ćemo aplikaciju koju će turisti moći ispunjavati. Gosti neće morati čekati na granicama, već će to unaprijed ispuniti i granicu prijeći brzo.

Krajem mjeseca ćemo dopustiti ulazak iz drugih zemalja koje imaju slične epidemiološke situacije”, kazao je Cappelli.

“Postoje sva objašnjenja na engleskom, turisti koji dolaze ne mogu reći da ne znaju kako se ponašati. Njemačka će u lipnju omogućiti odlazak svojih građana u inozemstvo, isto vrijedi i za Poljsku. Turisti koji dolaze neće moći reći da se neće znati ponašati u Hrvatskoj, dobit će prave informacije”, kazao je.

Komentiraj