KOMEMORACIJA ZA MASSIMA: “Sinoć sam s mnogima ostvario neraskidive veze”, poručio je nakon Arene

U zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu održana je komemoracija za Massima Savića, cijenjenog glazbenika koji je prošli tjedan umro u 61. godini nakon kratke i teške bolesti.

Izvor: Media servis

Brojni kolege i prijatelji došli su se oprostiti od velikog glazbenika, a dvoranom je odjekivao instrumental Massimovih najvećih hitova.

Biranim riječima okupljenima se obratio direktor Massimove diskografske kuće Boris Horvat.

“Dobio sam ovaj zadatak, pričati na tvom ispraćaju, zadatak koji nikako nisam želio, kojeg sam se istinski bojao sve od one srijede ujutro u Kinoteci, srijede koja je bila samo dvadesetak dana prije toliko željenog susreta s glazbom u najvećoj životnoj areni, srijede kada si nam rekao – „nisam dobro“.”

Ispričao je poneku anegdotu, a zatim kroz suze jedva poručio:

“U rano jutro nakon ostvarenog sna, nakon herojski otpjevane dvadeset i četiri pjesme u prepunoj zagrebačkoj areni stigla je poruka; „Sinoć sam s mnogima ostvario neraskidive veze“…, ta Arena, taj Zamisli, to je bio tvoj Black Star, povezao si se s mnogima i otplovio … ostavio si nas nespremne i beskrajno tužne no ponosne što si s nama dijelio riječi onako kako si samo Ti znao. Volimo te frende i ne brini, čuvat’ ćemo tvoje cure.”

Posljednji ispraćaj Massima Savića bit će u utorak 3. siječnja u 11 sati na Gradskom groblju Zadar.