KLJUČALO JE U VRUJI: Prosvjednici tražili opoziv Milanovića i da mu se sudi

U uvali Vruja nedaleko Brela prosvjedovalo se protiv devastacije te uvale, a prosvjed je ironično nazvan Festival bespravne gradnje i devastacije prirode.

Već gotovo 20 godina traje priča o bespravnoj gradnji na pomorskom dobru i državnom zemljištu na tom jedinstvenom dijelu naše obale. Posljednji u nizu takvih zahvata je izgradnja ceste od turističkog objekta uz plažu do Jadranske magistrale.

Prosvjednici dižu glas protiv splitskog poduzetnika Stipe Latkovića zbog, kako kažu, dvadesetogodišnje devastacije toga mjesta u većinskom vlasništvu Republike Hrvatske. Poduzetnik Latković je prijatelj i sa Stipom Mesićem i s Ivom Josipovićem, a i sa Zoranom Milanovićem kojem je bio i donator u predsjedničkoj kampanji. Milanović je prosvjednke s Vruje nazvao i parazitima.

Izvor: Screenshot/HRT

Unatoč brojnim prijavama, rješenjima i zabranama, Latković ondje, ističu prosvjednici, i dalje gradi.  Deseci i deseci prosvjeda, televizijskih priloga i novinskih tekstova nisu bili dovoljni. Prosvjednici se pitaju tko može zaustaviti betoniranje Vruje, javlja HRT.

Međo ostalog, kako javlja N1, na prosvjedu je pročitano:

“Republika Hrvatska nema ovlasti nad Latkovićeve autonomne oblasti SAO vlade. Zahtjevamo oružanu intervenciju i vraćanje Vruje u sastav Republike Hrvatske. Zahtijevamo hitan opoziv Milanovića, izravno podržava okupaciju teritorija Republike Hrvatske. Tražimo da se Milanoviću sudi za podržavanje okupacije kojom je kazna 5 godina, a ako je riječ o predsjedniku države onda je kazna 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora”.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!